Около 630 000 малки и микропредприятия във Великобритания са изразили

...
Около 630 000 малки и микропредприятия във Великобритания са изразили
Коментари Харесай

Стотици хиляди малки предприятия в Обединеното кралство могат да фалират тази година: Проучване

Около 630 000 дребни и микропредприятия във Англия са изразили опасения, че може да им се наложи да прекратят активността си тази година заради възходящите разноски, заяви Sky News, базирайки се на изследване на компанията за създаване на уеб страници GoDaddy. Тяхното сриване може да докара до загуба на 12 милиарда паунда (14,4 милиарда долара) от стопанската система.

Повече от три четвърти от интервюираните дефинират рецесията с разноските за живот като най-голямото предизвикателство, с което в миналото са се сблъсквали, а цената на силата е най-голямото им терзание.

Според Андрю Градон, управител на GoDaddy в Обединеното кралство, микропредприятията, които нормално са компании с по-малко от 10 чиновници, съставляват 96% от всички предприятия в частния бранш на Англия.

" Те са жизненоважни за бизнеса в Обединеното кралство и са на първа линия, като в огромна степен усещат директното влияние на рецесията с разноските за живот ", цитира думите му Sky.

" Около 42% обявиха, че желаят поддръжка с данъчни тласъци, само че също по този начин търсят и по-широка поддръжка за бизнеса - техническа помощ за развиване на бизнеса, както и поддръжка за цифрова тактика ", означи Градон.

Междувременно представител на държавното управление призна, че фирмите изпитват усложнения със сметките за електрическа енергия, като означи, че държавното управление дава на предприятията поддръжка в размер на милиарди лири.

" Тази поддръжка значи, че някои ще заплащат към половината от плануваните разноски за сила на едро тази зима ", сподели той пред Sky и добави, че държавното управление е " дало обещание спомагателна енергийна поддръжка от април нататък "

През септември 2022 година английското държавно управление вкара схемата за облекчение на сметките за сила, която съгласно известията е предоставила 18 милиарда паунда (22 милиарда долара) на предприятията, с цел да им помогне да се оправят с възходящите разноски за сила. Въпреки това проектът би трябвало да завърши през март, а съгласно известията новият пакет за поддръжка ще понижи финансирането до 5,5 милиарда лири (6,5 милиарда долара).

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР