Около 60 процента от европейските страни имат пътни такси за

...
Около 60 процента от европейските страни имат пътни такси за
Коментари Харесай

Пътните такси могат да ви изненадат

Около 60 % от европейските страни имат пътни такси за коли. Платформата за коли чартърен billiger-mietwagen.de дефинира какъв брой разнородни могат да бъдат тези разноските за пътъване в общо 43 страни.

Ако желаете да отидете на отмора с кола, неизбежно ще се сблъскате с разнообразни тол системи. Европейският район понастоящем е стеснен до четири типа системи за пътно таксуване - свободен поток, затворени и отворени системи и винетки. При затворената система водачите на коли взимат ваучър на влизане и го връщат на излизане. Таксата се образува да вземем за пример от изминатото разстояние, типа на потребления път или класа на транспортното средство.

По италианските пътища се употребява затворена система. Шофьорите би трябвало да се преценяват с разноски от приблизително седем евро на 100 километра по маршрутите в Южна Европа.

Шофирането в Полша може да бъде по-евтино. За шофиране по полските пътища се таксуват най-малко 2,13 евро на 100 километра. Въпреки това, според от вида транспортно средство и оператора на автомагистралата, могат да зародят такси за изминат сектор до 15,77 евро на 100 километра.

При отворените системи таксата се дължи при прекосяване на закрепени станции, които се намират в избрани сектори от маршрута. Изминатото разстояние не се взема поради при изчислението. Поради това водачите би трябвало да са готови за разнообразни разноски на сектор, да вземем за пример когато карат по сектори от пътя в Испания. Най-много би трябвало да се заплати за известния маршрут сред Билбао и Сарагоса (33,75 евро). Най-евтиният маршрут в Испания е сред Леон и Асторга (5,25 евро).

Пътуването с кола е най-евтино в Португалия. Таксата сред Лисабон и Ещорил е единствено 0,40 евро.

При винетната система сумата за закупуване на винетка зависи от класификацията на транспортното средство и съответния интервал. Те се купуват авансово или на място и имат минимална годност от един месец и най-много една година.

Шофьорите с дестинация Словения би трябвало да закупят най-малко месечна винетка на стойност 30 евро, с цел да карат по пътищата. Годишна винетка е 110 евро. По пътищата на Австрия е по-евтино и по-гъвкаво. Освен отворената система, страната предлага и месечна (29 евро) и годишна винетка (96,40 евро).

Шофьорите могат да чакат високи санкции за невалидна или несъществуваща такса и за нелегално държание при закупуване на такса. Особено в Италия може бързо да ви стане скъпо. Страната с дълго средиземноморско крайбрежие постанова санкция от 6000 евро. След страната се подреждат Австрия с санкция до 3000 евро и Румъния с санкция до 900 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР