Около 500 души в Сирия са получили медицинска помощ, след

...
Около 500 души в Сирия са получили медицинска помощ, след
Коментари Харесай

СЗО поиска неограничен достъп до сирийския град Дума

Около 500 души в Сирия са получили здравна помощ, откакто са показали признаци и признаци, сходни с тези, които се получават при контакт с токсични химикали. Това заяви Световната здравна организация дни след хипотетичната химическа офанзива в град Дума, съобщи Ройтерс.
СЗО изиска „ безграничен достъп “ до Дума, с цел да ревизира отчетите на своите сътрудници.
„ Ние всички сме възмутени от чудовищните отчети и фотоси от Дума “, съобщи Петер Салама, представен от БГНЕС.
Според СЗО повече от 70 са починалите след офанзивата.
„ При засегнатите има признаци на тежко раздразнение на лигавиците, дихателна непълнота и нарушение на централната нервна система “, се споделя в изказването на Салама.
За офанзивата беше упрекнато сирийското държавно управление, което отхвърля да е отговорно. По-рано тази седмица от Сирия изпратиха публична покана към наблюдаващите на Организация на обединените нации да посетят бунтовническия град.
В понеделник американският президент Доналд Тръмп съобщи, че в течение на 24-48 часа ще реши дали ще употребява военна мощ против сирийските управляващи поради хипотетичната химическа офанзива.
Русия прикани обособени страни от интернационалната общественост да се въздържат от стъпки, които могат да нарушат така и така нежната обстановка в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР