Около 50 милиона тона строителни отпадъци са изхвърлени в Гърция

...
Около 50 милиона тона строителни отпадъци са изхвърлени в Гърция
Коментари Харесай

По-малко от 40% от гръцките строителни отпадъци се рециклират

Около 50 милиона тона строителни боклуци са изхвърлени в Гърция и огромна част от тях могат да бъдат избавени и рециклирани, заяви в. " Катимерини ". Вестникът се базира на заключения от конференция в Солун.

Анна Мичу, началник на екологичния комитет на Техническата камара на Гърция за Централна Македония, сподели, че забележителен размер от материала се е натрупал към градските региони, само че също и в предпазени зони като делтата на река Аксиос.

Гърция рециклира по-малко от 40% от строителните боклуци в съпоставяне със приблизително за Европейски Съюз от 90% и цел за Европейски Съюз от 70%.

Изхвърлените от гръцките моряци риболовни мрежи се рециклират в мрежи за тенис и волейболни стадиони, както и конци за чорапи, бански костюми и килими.

Симос Диамантидис, основен изпълнителен шеф и ръководител на Diopas, сподели, че неговата компания, в която работят 100 чиновници , си сътрудничи с интернационалната организация Health Seas , която събира мрежи.

" Получаваме мрежите, товарим ги на камиони, изпращаме ги в чужбина за преработване - защото това към момента не може да се направи в Гърция - и те се връщат при нас в гранулиран тип. От тези гранули произвеждаме конец , който не е толкоз здрав като този на истинските мрежи, само че е задоволителен за произвеждане на чорапи, бански костюми, даже килими ", сподели Диамантидис.

" Не можех да допускам преди пет години, че ще прилагаме кръговата стопанска система с риболовни мрежи ", означи той, добавяйки, че даже банките към този момент са подготвени да финансират такива вложения, които дават отговор на задачите за околната среда, обществените и управническите (ESG).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР