Около 50 000 мълнии са паднали тази нощ над Балканите,

...
Около 50 000 мълнии са паднали тази нощ над Балканите,
Коментари Харесай

Очакват ни гръмотевечни бури, през нощта над Балканите са паднали около 50 000 мълнии

Около 50 000 мълнии са паднали тази нощ над Балканите, пише blitzortung.org. 

Днес бурното време продължава и у нас.  Валежите, свързани със студения атмосферен фронт, започнаха в западните и северните региони на страната. 

В обособени точки на Северозапада бяха регистрирани местни обилни превалявания. Във Видин бурите бутнаха дървета, излиза наяве от фотоси, оповестени в обществените мрежи.

През деня в избрани моменти преваляванията ще са интензивни, с гръмотевици и с риск от градушка. От обяд нататък от север на юг те ще понижават и ще стопират. Очакват се по-съществени количества дъжд в Централна Южна България. От Национален институт по метеорология и хидрология са оповестили оранжев код за областите Пловдив, Смолян и Кърджали с упования за по-силни гръмотевични стихии с превалявания до 50 литра на квадратен метър за 24 часа, написа Нова тв.

Вятърът в сряда ще е ветровит и със мощни пориви. С него ще нахлува леден въздух, а температурите ще се намалят. Дневните стойности ще се двоумят от 15-16 градуса на изток до 25-26 в обособени региони на Южна България.

До среднощ облачността ще се раздра и в четвъртък денят ще е безоблачен с лека следобедна облачност, без превалявания. Температурите ще се покачат с 1-2 градуса, само че ще остане хладно с по-осезаем вятър в Източна България.

До края на настоящата седмица ще се стопли и термометрите в събота още веднъж ще гонят 30-31 градуса в Дунавската низина. Условия за местни пролетни валежи с гръмотевици ще има в неделя, най-много в южната половина на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР