Около 420 са язовирите на територията на Ямболска област, като

...
Около 420 са язовирите на територията на Ямболска област, като
Коментари Харесай

Изрядни ли са язовирите на територията на област Ямбол

Около 420 са язовирите на територията на Ямболска област, като близо 140 са в община " Тунджа ".

След следващата инспекция преди зимния сезон, регионалният шеф Димитър Иванов заключи:

При огромна част от язовирите има действия, които би трябвало да се извършат. Има наставления от доста години общините да си влязат в пълномощията и освен да се събират наемите, а и да се влага. Държавата не е донор на тези, които събират наеми, а не влагат.

Заместник-кметът на Община Тунджа Георги Чалъков отговори:

Във връзка с инспекциите на организацията и на регионалния шеф – имаме си нашите възражения по отношение на констатациите. Имаше и някои неуместни наставления, които няма по какъв начин да се случат – за контролно-измервателна система на всички язовири. Това е парадокс да стане. Това значи система, която мери водните равнища, затлачванията и така нататък Нашите язовири нямат потребност от такива системи.

Според управлението на общината е неуместно и условието растителността – 500 метра по протежението на отводнителното дере да бъде отстранена. Чалъков успокои:

Повечето язовири са изпуснати до половината. Имаме няколко язовира, които са така наречен евентуално рискови. При тях се правят мероприятия за положителната им поддръжка и подготвеност за спешни обстановки. Тези язовири, които нямат наематели, ние сме поели ние грижата за наблюдаване на водите. Гарантираме, че тези язовири ще си стоят непрекъснато с кранове, които са изпуснати. При тези, които нямат кранове, преливниците могат да поемат количествата на водите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР