Около 400 абсолвенти в американския Morehouse College получиха неочакван подарък

...
Около 400 абсолвенти в американския Morehouse College получиха неочакван подарък
Коментари Харесай

Милиардер изплати студентските кредити на 400 абсолвенти

Около 400 абитуриенти в американския Morehouse College получиха непредвиден подарък за дипломирането си - погашение на задълженията по студентските им заеми. Милиардерът и вложител Робърт Ф. Смит разгласи, че ще изплати отговорностите им по всичките студентски заеми, осведоми Marketwatch.

Директорът на Vista Equity Partners пусна "бомбата ", в послание към студентите по време на церемонията за завършването на випуск 2019. "Това е моят випуск, 2019. И моето семейство прави подаяние, с цел да отстрани студентските им заеми. " Съобщението зашемети както студентите, по този начин и админите и породи голяма наслада измежду тълпата.

Дарението е на стойност към 40 милиона $, най-големият еднократен подарък в историята на учебното заведение, съгласно списанието Atlanta Journal. То е в допълнение към авансово оповестено от Смит подаяние на стойност 1,5 млн. $ в поддръжка на образователното заведение. Той прикани абитуриентите "да се отплатят за жеста в по-нататъшната си кариера ".

„ Ние сме задоволително мощни, с цел да се погрижим за личната си общественост “, сподели Смит, представен от Асошиейтед прес. "Ние можем да подсигуряваме, че имаме всички благоприятни условия на реализиране на американската фантазия. И ние ще я покажем един на различен посредством нашите дейности, посредством нашите думи и посредством нашите каузи ".

Задължението за студентски заеми е възходящо задължение измежду младежите, като се прави оценка на 1,5 трилиона щатски $ в народен мащаб. Неотдавнашен разбор на NerdWallet откри, че американците, които разчитат на заем, с цел да получат бакалавърска степен, би трябвало да задлъжнеят приблизително с 37 400 $.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР