Около 4,2 милиона британци може да са изложени на риск

...
Около 4,2 милиона британци може да са изложени на риск
Коментари Харесай

Тих убиец: Когато симптомите на високото кръвно налягане са смъртоносна „критична спешност“ и се нуждаят от 999

Около 4,2 милиона британци може да са изложени на риск от „ спокоен палач “, който може да докара до съдбовни инфаркти – само че постоянно се случва няма ясни признаци, които да го открият.

Високото кръвно налягане, известно още като хипертония, поражда, когато налягането в кръвоносните ви съдове е извънредно високо, което натоварва в допълнение сърцето и други органи, като мозъка и бъбреци. Често няма признаци, само че в случай че не се лекува, може да аргументи хипертонична рецесия – която носи риск от съдбовни инфаркти, инсулти, бъбречни болести и съдова деменция. Ето за какво необятно се счита за „ спокоен палач “.

С елементарни думи, непрекъснатото високо кръвно налягане, което не се лекува за дълги интервали от време, усилва риска от развиване на съществени и евентуално животозастрашаващи здравословни положения.

Идеалното кръвно налягане е сред 90/60 милиметра живачен дирек (mmHg) и 120/80 mmHg, до момента в който задачата за хора на възраст над 80 години е под 150/90 mmHg, изяснява NHS. Хипертоничната рецесия е внезапн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР