Около 3500 руснаци на наборна възраст са подали молби за

...
Около 3500 руснаци на наборна възраст са подали молби за
Коментари Харесай

Германия е дала убежище на 90 руснаци , избягали от военна повинност в Русия

Около 3500 руснаци на наборна възраст са подали молби за леговище в Германия след началото на нахлуването в Украйна, само че съгласно немското вътрешно министерство до момента са утвърдени единствено 90 от молбите, съобщи ДПА.

Германската федерална работа за миграцията и бежанците е взела до момента решение по повече от 1500 от молбите от Русия, заяви през вчерашния ден министерството в отговор на парламентарен въпрос на депутатката Клара Бунгер от опозиционната крайнолява партия " Левите ".

Според Бунгер в множеството случаи - към 1100 молби - друга страна - членка на Европейски Съюз, е способена за молбата за леговище според по този начин наречения Дъблински правилник за миграцията на блока. Правилата плануват, че търсещите леговище би трябвало да подадат молбите си в първата страна от Европейски Съюз, в която са регистрирани, с дребни изключения. Лицата, търсещи леговище, които все пак се пробват да подадат молби другаде в Европейски Съюз, постоянно в по-богати северни страни като Германия, могат да бъдат върнати назад според разпоредбите от Дъблин.

В отговора си на парламентарния въпрос немското министерство на вътрешните работи написа: " Настоящата процедура за взимане на решения планува следното: Дезертьорите могат да продължат да получават интернационална протекция на постоянна основа. Освен това лицата, които ще бъдат призовани в армията и откажат да служат, ще получат интернационална протекция, при изискване че са изпълнени изискванията за това. "

След приемането на отговора Бунгер насочи рецензии против лявоцентристкото съдружно държавно управление на Германия. В съпоставяне със стотиците хиляди руснаци, " които бягат, тъй като не желаят да вземат участие във войната в Украйна, почнала в прорез с интернационалното право ", даването на протекция на 90 души е " гротескно дребен брой ", съобщи тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР