Около 35 предупреждения за наводнения бяха издадени във Великобритания след

...
Около 35 предупреждения за наводнения бяха издадени във Великобритания след
Коментари Харесай

Предупреждават за наводнения в части от Великобритания

Около 35 предизвестия за наводнения бяха издадени във Англия след проливните дъждовете в някои елементи от страната, заяви ДПА. Тази заран бяха издадени 27 предизвестия за наводнения в Англия и 8 на територията на Уелс, когато вълна от проливни дъждове мина през Острова. На територията на Шотландия бяха издадени 6 предизвестия.

Това се случва, откакто през миналата нощ Националната метеорологична работа на Англия издаде предизвестия за жълт код за порои в Уелс и Югозападна Англия, в които се предвижда, че на доста места за шест до девет часа се чака да паднат сред 20 и 30 мм. дъжд, апо високите места се чака да паднат към 50-60 мм.

В някой елементи на Уелс са паднали сред 42 и 44 мм. дъжд, а в Югозападна Англия преваляванията са достигнали 27,2 мм., посочи метеорологът от Националната метеорологична работа Алекс Бъркил. " Това беше много обхватна дъждовна вълна, която постепенно мина през Обединеното кралство. Интензивността на преваляванията не беше толкоз огромна, колкото продължителността им ", добави той.

Силният вятър и проливните дъждове провокираха нарушавания по пътищата в Корнуол и Девън, а полицията да прикани водачите да бъдат деликатни, заяви локален вестник.
Регионите от Западна Шотландия до Югозападна Англия могат да бъдат наранени от " по-краткотрайни, само че по-интензивни " превалявания, като за няколко часа там може да паднат към 20 мм. дъжд, съобщи Бъркил.

Силни дъждове се чакат и през останалата част от уикенда в разнообразни региони на страната, а температурите може на следващия ден да паднат от 14 на към 10 градуса по Целзий.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР