Около 300 000 жители на украинската Одеска област все още

...
Около 300 000 жители на украинската Одеска област все още
Коментари Харесай

Около 300 000 жители на Одеска област все още са на тъмно

Около 300 000 поданици на украинската Одеска област към момента нямат електричество след съветската офанзива против енергийната инфраструктура, осъществена на 10 декември.

" Очакваме доста усъвършенстване на обстановката на следващия ден. Това е тежко тестване, само че всеки ще би трябвало да го издържи ".

Това написа в Telegram началникът на районната военна администрация на Одеса Максим Марченко, представен от " Укринформ ".

Той добави, че в този момент задачите на руснаците стават явни за всички.   Русия желае да изтощи украинците в сложния зимен интервал.
 Одеса може да остане без електричество 2-3 месеца
Одеса може да остане без електричество 2-3 месеца

1.5 милиона поданици на Одеска област са без електрозахранване

Припомняме, че управляващите в Одеска област по-рано предизвестиха, че региона може да остане на мрачно и в продължение на 2-3 месеца.

Отделът за енергийна оперативна подготвеност и успеваемост на Одеската регионална администрация съобщи, че възобновяване на енергийните уреди може да отнеме повече време, в сравнение с в предходни случаи след съветския обстрел.

В събота вечерта при офанзива с дрон камикадзе против енергийната инфраструктура в Одеска област хиляди хора останаха без електричество, заяви оперативното командване на Юг.

В обръщението си към украинците тази нощ президентът Володимир Зеленски съобщи, че 1,5 милиона поданици на Одеска област са без електрозахранване. Ключовият миг през днешния ден е енергийният бранш, съобщи президентът. Според него с изключение на в Одеса най-тежко е ситуацията в Лвов, Виница, Киев, Тернопол, Суми, Закарпатието, Житомир и Хмелницки район, а и в Киев.
 За Организация на обединените нации цялостно прекъсване на тока в Украйна ще е злополука
За Организация на обединените нации цялостно прекъсване на тока в Украйна ще е злополука

Да се помогне на цяла страна, е оттатък опциите на цялата международна филантропична общност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР