Около 30 деца годишно умират на пътя. Невръстните гинат основно

...
Около 30 деца годишно умират на пътя. Невръстните гинат основно
Коментари Харесай

Цял клас гине по улиците всяка година

Около 30 деца годишно умират на пътя. Невръстните гинат главно в колата при произшествия, демонстрира черната статистика. Въпреки че се регистрира понижаване на броя починали на пътя, броят на починалите деца продължава да бъде константа на фона на демографската рецесия. Затова тази година акцията за сигурност подчертава още веднъж върху виновното транспортиране на деца в колите, разгласи ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров.

Водеща за смъртността на лицата от 5 до 29 година в международен мащаб са злополуките, поддържа с съответна цифра акцията Скендер Сила, представител на Световната здравна организация в България.

За сигурността на децата в колите отговорност имат възрастните. Заедно с просветителното министерство в образователния материал, по предмети като физика и математика, ще учат децата със задания, с цел да имат отношение към сигурността на пътя разгласи Малина Крумова, ръководител на Държавната организация "Безопасност на придвижването по пътищата ".

В Европа всеки час трима души умират при ПТП, повече от 25 000 души всяка година, без значение, че Европейския съюз е един от водачите по сигурност на пътя. България е на второ място по смъртност в Европа за 2018 година Началникът на отдел "Пътна полиция " Росен Рапчев посочи пред Монитор, че макар неприятната статистика, у нас има доста понижение на злополуките през предходната година спрямо 2017 година

Регистрирани са 6684 тежки катастрофи, при които са починали 611 и са ранени 8566, от които 6478 леко и 1988 тежко. За първите четири месеца на 2019 година също се регистрира понижение на трите индикатора. До момента са настъпили 1838 произшествия, което е със 178 по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2018 година Загиналите са 153 души, а ранените - 2338. Само през април са починали 33 души, като гибелта на 10 от тях е била поради боричкане в крайпътно оборудване. По тази причина той бе безапелационен, че пътищата би трябвало да се обезопасят, макар че главната причина за ПТП-та остава несъобразената скорост.

Ежедневно стават приблизително по 18 ПТП-та Сред главните аргументи за черната статистика Крумова уточни неналичието на взаимоотношение сред виновните институции, наклонността за прекачване на отговорности, неналичието на регулация и най-много - на систематичен разбор въз основата на справедливи данни. Крумова акцентира, че точно тези пропуски са довели до основаването на новата организация. Ние не желаеме да сме просто още една административна конструкция, безапелационна бе тя.

Крумова съобщи, че сега организацията изготвя повсеместен одит на пътищата за сигурност, след който ще бъдат препоръчани сложни ограничения. Според нея не е значим размерът на глобите, а успеваемостта на контрола.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР