Около 26 полета на нискотарифната авиокомпания Изиджет (Easyjet) от и

...
Около 26 полета на нискотарифната авиокомпания Изиджет (Easyjet) от и
Коментари Харесай

Летище „Гетуик” отмени редица полети

Около 26 полета на нискотарифната самолетна компания " Изиджет " (Easyjet) от и до лондонското летище " Гетуик " са анулирани с малко предупреждение

Като причина е изтъкнато болести на личния състав, обслужващ аеродрума, съобщи Би Би Си.

Летището е изправено пред дефицит на личен състав в кулата за надзор на въздушното придвижване, сподели негов представител.

" Гетуик " удостовери, че 13 идващи и 13 заминаващи полети са били анулирани от общо 180 полета на " Изиджет ", планувани за през днешния ден 23 август.

" В 07:00 часа бяха наложени ограничавания върху броя на полетите, които могат да дойдат на " Гетуик ", заради отсъствието на личен състав " в контролната кула на летището, сподели още представителят на летището, като добави, че " вследствие на това някои полети денем може да бъдат забавени или анулирани ".

По-рано през лятото " Гетуик " нае в допълнение 400 чиновници по сигурността, с цел да облекчи опашките от чакащи пасажери. Също по този начин бяха въведени ограничавания за ежедневните полети, което би трябвало да помогне на пасажерите " да изпитат по-надежден и по-добър стандарт на обслужване ".

Това лято хиляди хора по летищата бяха наранени от анулирани полети и закъснения. Като цяло браншът се бори с дефицит на личен състав, защото търсенето на въздушни пътувания се възвърне след пандемията.

Същевременно " Гетуик ", второто най-натоварено летище в Лондон, регистрира финансовите си резултати за първото полугодие на годината, съгласно които летището " в този момент оперира както нормално ".

При представянето им бе декларирано, че не се чака удължение на рестриктивните мерки на полетите след края на август. Противно на това " Хийтроу " заяви предходната седмица, че ще удължи ограничаването на изходящия си трафик до края на октомври заради дефицит на личен състав, напомня Би Би Си.

" Гетуик " предвижда пътникопотокът му да доближи 32,8 милиона души през 2022 година Въпреки това фактори като инфлационния напън върху разноските и търсенето през зимния сезон могат да повлияят на прогнозата, осведоми Ройтерс.

" Все още имаме да извървим забележителен път, само че мощното търсене форсира възобновяване на " Гетуик " от пандемията ", сподели основният изпълнителен шеф Стюарт Уингейт.

По думите му " невижданият растеж " на трафика е довел до краткосрочни оперативни проблеми през юни. Предприетото ограничение на потенциала на летището през учебните ваканции през юли и август подсигуряват надеждни написания на полетите през летните месеци.

Търсенето на пътувания през второто тримесечие доближи 74,3 на 100 от равнищата преди пандемията.

" Гетуик " съобщи, че се е върнал към доходност през първото полугодие на годината, отчитайки съществена облага от 148,3 милиона бр. лири за интервала в съпоставяне със загуба от 50,2 милиона бр. лири през същите месеци на предходната година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР