Около 2000 уебсайта в Грузия, включително тези на президента, съдилищата

...
Около 2000 уебсайта в Грузия, включително тези на президента, съдилищата
Коментари Харесай

Мащабна кибератака в Грузия удари сайтовете на президента, съдилищата и медиите

Около 2000 уеб страницата в Грузия, в това число тези на президента, съдилищата и медиите, попаднаха в центъра на огромна хакерска атака.
Уебсайтът на грузинския президент Саломе Зурабишвили беше " атакуван от хакери през днешния ден следобяд ", съобщи неговата говорителка за AFP. " Органите на реда проверяват случая ", сподели Софо Джаянашвили.
Информационната организация " Грузия Интерпрес " заяви, че уебсайтът на съдилищата с обща пълномощия в Грузия, както и уебсайтовете на редица държавни организации, неправителствени организации и медийни организации също са наранени от хакерската атака, отбелязва още БГНЕС.
В резултат на офанзивата се появи фотография на някогашния президент на Грузия в заточение Михаил Саакашвили с надпис " Ще се върна! ", оповестява " Интерпрес ".
Припомняме, че Саакашвили живее в самоналожено заточение в Украйна, откакто вторият му мандат като президент завърши през 2013 година. Жестоко прозападният реформист и някогашен водач е търсен в Тбилиси по обвиняване в корист с власт, което той отхвърля.
Редица някогашни висши чиновници от администрацията на Саакашвили са в пандиза, откакто неговата партия загуби през 2012 година на парламентарните избори от актуалната ръководеща партия " Грузинска фантазия ", управлявана от олигарха Бидзина Иванишвили.
Опозиционните партии и западните съдружници на Грузия жигосаха наказателното гонене като политически лов на вещици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР