Около 200 пътни строители излязоха на протест пред Народното събрание.

...
Около 200 пътни строители излязоха на протест пред Народното събрание.
Коментари Харесай

Пътните строители на протест пред Народното събрание |

Около 200 пътни строители излязоха на митинг пред Народното събрание. Причината е проекторешението за разплащанията за пътища на АПИ, което предходната седмица бе бойкотирано.

Към момента придвижването по бул. " Цар Освободител " не е блокирано.

Две от организациите в бранша - Българска браншова камара " Пътища " и Българска браншова асоциация " Пътна сигурност " - приканват Народното събрание да влезе във функционалностите си, като одобри плана за решение за АПИ, което се трансформира в разменна монета за избора на нов началник на Българска народна банка и предходната седмица бе бойкотирано от Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия. 

Организациите показват, че положението на републиканската пътна мрежа е пагубно и акцентират, че потребността от незабавни ограничения не оставят друга опция на Българската браншова камара " Пътища " с изключение на да пристъпи към ефикасни протестни дейности.

Според двете организации назначението на спомагателни комисии за инспекция на договорите и изпълнените действия демонстрира неуважението на страната към специалистите, работещи в пътната администрация. Това искане пристигна от депутати от Политическа партия предходната седмица.

Вчера министър председателят Кирил Петков разгласи, че са предложили на съдружните си сътрудници да бъдат разплатени половината от дължимите пари на строителните компании, а останалите 50% ще би трябвало да минат през парламентарен доклад.

Днес проекторешението ще бъде прегледано в парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси. Очаква се да влезе в зала в четвъртък, само че след измененията в Закон за съдебната власт, които плануват закриване на спецправосъдието. Ако ръководещи и съпротива влязат в замяна на обвинявания, което е съвсем несъмнено за противоречивата тематика, парите за АПИ могат да се отсрочат за най-малко седмица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР