Около 18 млн. ученици в Турция от началото на тази

...
Около 18 млн. ученици в Турция от началото на тази
Коментари Харесай

18 млн. ученици в Турция учат онлайн заради епидемията от коронавируса

Около 18 млн. възпитаници в Турция от началото на тази седмица /22 март/ учат по онлайн система по домовете си поради епидемията от ковид.

Преди това учениците бяха разпуснати за една седмица авансово в междинна почивка, която трябваше да употребяват през април, само че поради ковид бе изтеглена напред.

В края на тази седмица завършва срокът на оповестената от турските управляващи карантинна почивка за учениците. И естествено породи въпросът ще бъде или не удължена, което вълнува милиони родители, възпитаници и учители, предава Българска телеграфна агенция. 

Във видеовръзка във връзка разискването на този проблем министърът на образованието Зия Селчук изрече мнение, че просветителното министерство е за удължение на карантинната почивка.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обаче уточни, че отговорът на този въпрос ще зависи от мнението, което ще бъде обещано от профилирания Научен съвет за битка против епидемията от ковид.

" В случая за мен доста е значима рекомендацията, която ще бъде дадена по този въпрос от Научния съвет. Тоест карантинната почивка може да бъде удължена, само че може и да не е. Но в случай че експертите от Научния съвет предлагат да се удължи, тогава ще се съобразим с тяхното мнение. Считам, че най-важното и да вървим в посока на техните рекомендации ", уточни в същата видеовръзка Ердоган.

Междувременно, проф.д-р Атеш Кара, един от потенциалите в Научния съвет, заяви, че в Турция за лекуване на болните от Ковид-19 се употребява медикаментът Favipiravir.

В изказване пред телевизионния канал Хабертюрк турският академик уточни: " Известно ни е, че въпросният медикамент има ефикасно деяние в избрани точки. Започнахме да го употребяваме. Разполагаме с медикаментите, които се употребяват главно против новия вирус и ги употребяваме ", сподели ученият, като акцентира, че Favipiravir не се продава в аптеките.

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР