Около 18 000 нелегални мигранти са се добрали до Европа

...
Около 18 000 нелегални мигранти са се добрали до Европа
Коментари Харесай

7 пъти увеличение на мигрантите, пристигнали по суша в ЕС

Около 18 000 незаконни мигранти са се добрали до Европа по суша през тази година , което е нарастване с повече от 7 пъти в съпоставяне със същия интервал през 2017 година, оповестиха от Международната организация по миграция, представени от " Франс прес ".

Най-популярният маршрут за мигрантите е от Турция за Гърция , като по него в Европа са пристигнали повече от 12 000 души по суша от януари до началото на септември.

От останалите към 6000 мигранти, множеството са влезнали в Европа през Сеута и Мелила , двата испански анклава в Северна Африка, граничещи с Мароко, като те са единствената сухопътна граница на Европейския съюз с Африка.

 Още 21 тела на мигранти открити по средиземноморските плажове този месец
Още 21 тела на мигранти открити по средиземноморските плажове този месец

Два пъти повече мигранти пробват да прекосят Средиземно море към Испания

Нарастването на пристигналите по суша мигранти съответства с намаляването на броя на хората, които се пробват да доближат Европа по море , откакто либийската брегова защита ускори патрулите в Средиземно море, пробвайки се да блокира плавателните съдове, пренасящи мигранти.

Според Международната организация по миграция към 74 500 мигранти са достигнали до Европа по море до момента през 2018 година, в съпоставяне със 129 000 души през същия интервал на предходната година.

" Знаем, че незабавно щом един маршрут бъде блокиран, ще се отвори различен ", показва ръководителят на задачата на Международната организация по миграция в Турция Лудо Гвилава във връзка със скока в пристигналите по суша мигранти.

 Над 100 починали мигранти край крайбрежията на Либия
Над 100 починали мигранти край крайбрежията на Либия

276 души са били избавени

Въпреки че Европейски Съюз внезапно ограничи пристигналите мигранти след пика през 2015 година, Общността остава под голям напън да понижи още повече броя на мигрантите.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани тази седмица за основаването на гранична и брегова мощ в размер на 10 000 души в границите на две години, която да ограничи миграцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР