Около 17,45 часа на 2 януари в РУ Карлово е

...
Около 17,45 часа на 2 януари в РУ Карлово е
Коментари Харесай

Свалиха тялото на загиналия DJ Emotion

 Около 17,45 часа на 2 януари в районно управление (на МВР) Карлово е получено известие за случай в планината. По информация от ръководителя на планинска избавителна работа Карлово двама мъже от Варна са подхванали преход сред върховете Жълтец и Костенурката в Стара планина.

При случая единият от мъжете е паднал в улей южно от пътеката сред двата върха, а гибелта му е била установена от неговия другар. Планираната за 3 януари избавителна интервенция е била осуетена от влошените метеорологични условия.

Рано през днешния ден сутринта екип на планинска избавителна работа е направил втори опит за привеждане на избавителна интервенция. Към момента екип на районно управление (на МВР) Карлово и здравно лице правят оглед на натрупа на 45-годишният Тодор Желязков, чието тяло е свалено в местността " Паниците “.

Другият 34-годишен алпинист е съумял да се избави, подслонявайки се в подслон Ботев. От полицията предизвестяват, че през този сезон на годината не е целесъобразно прекосяването по алпийската пътека по върха на планината, изключително при недобре готови и екипирани туристи, както и от хора, които не познават особеностите на релефа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР