Около 17 000 души са се включили в пропалестинска демонстрация

...
Около 17 000 души са се включили в пропалестинска демонстрация
Коментари Харесай

Пропалестинска демонстрация събра около 17 000 души в германския град Дюселдорф

Около 17 000 души са се присъединили в пропалестинска проява в немския град Дюселдорф през днешния ден. По предварителни данни са се очаквали едвам хиляда протестиращи, чиито имена са участвали в подписка.

Полицията осведоми, че се е наложило да се намеси единствено в епизодични случаи. Полицейски представител разгласи в късния следобяд, че демонстрацията като цяло протича умерено.

Поради ненадейно огромния брой участници маршрутът на шествието на протестиращите през центъра на града е бил скъсен, показва ДПА. Участниците в митинга са имали събирателен пункт на брега на река Рейн за финален протестен тур.

Не повече от 400 души са се събрали в поддръжка на палестинците в Ивицата Газа в град Мюнстер, също като Дюселдорф в западната част на Германия. Там са арестувани четирима души, като в виковете на двама от стачкуващите против Израел е имало неразрешени от закона думи, показва организацията.

Освен това органите на реда са наложили 10 санкции, тъй като стачкуващи са носели плакати и са раздавали пропагандни материали, съдържащи език на омразата.

Протестиращите в поддръжка на палестинците пред централната железопътна гара в различен немски град - Дуисбург, са били малко над 100, добавя ДПА.

В Берлин довечера също има пропалестинска проява. Полицията в немската столица предизвести, че управляващите няма да толерират каквито и да било викания, лозунги или плакати с антисемитско или антиизраелско наличие, както и такива, които величаят насилието или тероризъм.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР