Около 16 000 чуждестранни "доброволци" се отправят към Украйна, за

...
Около 16 000 чуждестранни "доброволци" се отправят към Украйна, за
Коментари Харесай

Зеленски разкри броя на чуждестранните "доброволци" за Украйна

Около 16 000 задгранични "доброволци " се насочат към Украйна, с цел да се бият против Русия, съобщи в четвъртък президентът Володимир Зеленски. Бойците идват, до момента в който страната продължава да получава великодушна военна помощ от чужбина, прибавя той.

"Украйна продължава да получава оръжие всеки ден от нашите сътрудници, от същинските си другари. А оръжията стават все по-мощни с всеки минал ден ", сподели Зеленски в записано послание, споделено в обществените мрежи.

Украйна към този момент приема задгранични доброволци, които идват в страната ни. Първите от 16 000. Те идват, с цел да защитят свободата, да защитят живота. За нас, за всички. И съм сигурен, че ще успеем.

По-рано Украйна разгласи основаването на Международен легион за териториална защита - подкрепяна от страната паравоенна единица, към която могат да се причислят задгранични бойци. Няколко европейски страни към този момент обявиха, че няма да попречват своите жители да пътуват, с цел да се бият в Украйна.

Международни доброволци и хипотетични наемници от дълго време вземат участие в спора в източната част на Украйна, където войските на Киев се изправят против отцепническите републики Донецк и Луганск. Седмица преди Москва да стартира офанзивата си против Украйна, външният министър Сергей Лавров съобщи, че се следи увеличение на броя на наемници, като твърдеше, че задграничните бойци се насочат към Донбас, с цел да поддържат украинската войска и да се насочат към Русия на други места.

"Има информация, че наемници от Косово, Албания, Босна и Херцеговина се набират, с цел да бъдат превозени до Донбас и други страни за дестабилизиране на Русия. Проверяваме това ", сподели Лавров пред RT тогава.

.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР