Руският диктатор Владимир Путин индиректно посочи, че използването на западни

...
Руският диктатор Владимир Путин индиректно посочи, че използването на западни
Коментари Харесай

Защо Путин смени рязко риториката за „червените линии“ и ядрена ескалация

Руският деспот Владимир Путин косвено уточни, че потреблението на западни оръжия при украински удари на съветска територия не пресичат хипотетичната съветска „ алена линия “, която би довела до съветска нуклеарна ескалация, съобщи УНИАН.

Както означават анализатори от Института за проучване на войната (ISW), по време на речта си на икономическия конгрес в Санкт Петербург Путин споделя, че нуклеарната теория на Русия планува потреблението на нуклеарни оръжия единствено в „ изключителни случаи “ на опасност за суверенитета и териториалната целокупност на Русия.

Путин показва още, че съгласно него няма такива „ изключителни “ случаи, затова „ няма такава нужда “ Русия да употребява нуклеарно оръжие, акцентира ISW.

Изявлението на Путин от 7 юни е по-скоро риторично и бележи поврат в предходни изказвания, с които Кремъл и хора от обкръжението му преди този момент са заплашвали да употребяват нуклеарни оръжия, в случай че западните страни разрешат на Украйна да удари съветска територия, употребявайки оръжия, предоставени от Запада. Политиките и дейностите на Запада и Украйна пресякоха възприеманите от Русия „ червени линии “ няколко пъти по време на войната, без да предизвикат забележителен съветски отговор. И това демонстрира, че доста „ съветски червени линии “ евентуално са по-скоро хибридни интервенции, които целят да принудят Запада към самоограничения, означават анализаторите.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР