Около 150 хиляди мигранти са заминали за Гърция, след като

...
Около 150 хиляди мигранти са заминали за Гърция, след като
Коментари Харесай

Ердоган: Мигрантите са наши гости, които сега си тръгват, 9 г. ги храним


Около 150 хиляди мигранти са отпътували за Гърция, откакто Анкара реши да отвори границите си за тях. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

След изострянето на обстановката в сирийския район Идлиб Турция съобщи, че повече не може да стопира мигрантските потоци и отвори своите граници с Европейския съюз. Миграционният поток заплашва главно двете прилежащи страни-членки на Европейски Съюз – Гърция и България.

„ Ние в продължение на 9 години хранихме мигрантите. Сега те желаят да отидат в Европа. Винаги съм казвал: в случай че вие не разделите с нас товара, ще отворим вратите. Те си мислеха, че се майтапя. Но аз отворих вратите. Сега нашите посетители си потеглят, ние не сме задължени да ги стопираме. Около 150 хиляди души отпътуваха за Гърция, откъдето се пробват да ги върнат назад със мощ “, сподели Ердоган пред парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

Според турския водач мигрантите не имат намерение да остават в Гърция.

„ Отворете им вратите, дано те преминат през вашата територия към по-богатите страни. Но никой не споделя нищо против Гърция, която прави закононарушения против човечеството, нападайки мигрантите. Това е безчовечие – да се стреля по хората, които желаят да спасят своя живот и да изградят бъдеще за своите деца “, добави Ердоган.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР