Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на

...
Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на
Коментари Харесай

Отпускат 15 млн. лева за служителите на затворите

Около 15 млн. лева ще бъдат отпуснати за чиновниците на пандизите. Това сподели на брифинг в Министерския съвет министърът на правораздаването Цецка Цачева, съобщи „ Фокус “.

„ Синдикатите на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ и Групово дело „ Охрана “ бяха в протестни дейности за осъществяване на настояванията им във връзка с равнене на възнаграждението с сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи. В края на предходната седмица настъпиха положителните промени. Представителите на синдикатите одобриха в началото препоръчаните им 6 млн. лева за равнене въз основата или характерните условия на труд. След този непълен прогрес, във вчерашния ден бяхме поканени от Бойко Борисов, който предложи по ред избран взаимно със синдикатите и администрацията на Министерството на правораздаването да се извърши нарастване в размер до към 15 млн. лева общо с тази сума от 6 млн. лева “, разяснява Цачева.

По думите ѝ по-късно със синдикатите са провели работна среща в Министерството и са се прецизирали за съответен график, който поетапно да извършват.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР