Около 15 часа на 2 август 2022 година на едно

...
Около 15 часа на 2 август 2022 година на едно
Коментари Харесай

49-годишен, неправоспособен, дрогиран и с повече от 100 регистрирани нарушения с опит за пререгистрация на автомобил

Около 15 часа на 2 август 2022 година на едно от гишетата за административно обслужване в бранш „ Пътна полиция ” се явил 49-годишен мъж, с цел да пререгистрира лекия си автомобил „ Тойота ”.

Още до момента в който изчаквал своя ред, той направил усещане с нетипичното си държание, а наложителната информация в осведомителната система открила, че е с отнето удостоверение за правоуправление.

Тези условия предиздвикали чиновниците на гишето да завишат вниманието си и откакто мъжът напуснал постройката, бил видян да се качва зад кормилото на преди малко пререгистрираната кола. Веднага е подаден сигнал до дежурната оперативна част на бранша и дежурен автопатрул спрял тойотата в двора на подразделението.

След като схванал, че ще му бъде формиран акт за шофирането без брошура, лидерът се заключил в колата и отказал да извърши устните разпоредби на чиновниците. Ситуацията в допълнение се усложнила, когато мъжът решил да избяга и ненадейно потеглил с гневна скорост, в същото време заплашвайки, че ще постави завършек на живота си.

Последвалите извънредно бързи и професионални дейности на униформените предотвратили действителната заплаха от случай с жителите и колите, които се намирали пред постройката на бранша. Изходът на тойотата бил блокиран с патрулна кола, а когато се врязала в бетонна бариера и спряла, един от чиновниците счупил стъкло на шофьорската врата и от вътре наложително бил изведен 49-годшният мъж. Алкохолната му проба е негативна, само че пробата с уред за приложимост на опиати реагирал позитивно. Взета е и кръвна проба за химически разбор. Допълнително е открито, че за последните 21 години на лидера са издадени 63 акта и 47 санкции с фиш за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, регистрирани на територията на цялата страна.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдаване на Районна прокуратура – Пловдив. С полицейска заповед причинителят е арестуван за едно денонощие. Очаква се с разпореждане на наблюдаващия областен прокурор през вчерашния ден мярката му да бъде удължена до 72 часа, както и да бъде поискано от съда задържането му под стража.

Подробности по случая бяха оповестени през вчерашния ден на взаимен брифинг с присъединяване на началника на отдел „ Охранителна полиция ” комисар Костадин Костов, началника на бранш „ Пътна полиция ” гл. контрольор Йордан Милушев и заместител районния прокурор Атанас Илиев. Прокурор Илиев, който е и наблюдаващ по досъдебното произвеждане, посочи, че арестуваният лидер е осъждан и е изтърпявал изпитателен период. През януари 2022 година е бил хванат да ръководи пийнал, като е бил наказан на 12 месеца отнемане от право ръководство и е бил с отнети номера. Тогава автомобилът му е бил със софийска регистрация. Именно по тази причина е отишъл да пререгистрира автомобила си. Новите му номера с пловдивска регистрация обаче са били свалени неотложно след този случай, още в първия час на пререгистрацията. За последното му нарушаване се планува отнемане от независимост до 5 години, отнемане от право ръководство и санкция. Предстои да му бъдат повдигнати и още две обвинявания – за несъблюдение на полицейско предписание и за безчинство с особена смелост.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР