Около 15:00 ч. говорителят на руското външно министерство Мария Захарова

...
Около 15:00 ч. говорителят на руското външно министерство Мария Захарова
Коментари Харесай

Лавров: Няма да простим на САЩ отказа на визи за руски журналисти

Около 15:00 ч. представителят на съветското външно министерство Мария Захарова разгласява в профила си в Телеграм малко известие със следното наличие:

" По въпроса за същинското отношение на Съединените щати към публицистите: До излитането остават 40 минути, всички са на летището, визите не са издадени, отговорът на американското посолство е " работим по въпроса ".

След като стана ясно, че публицистите няма да получат визи, Сергей Лавров съобщи, че не е очаквал, по думите му, такова " безобразно държание ".

" Страната, която назовава себе си най-силна, най-умна, най-свободна и най-справедлива се уплаши . И общо взето направи нелепост ", уточни Лавров.

Неговият заместител Сергей Рябков съобщи, че Москва ще откри метод да отговори, " с цел да запомнят американците, че по този начин не се прави ". По думите му от американското посолство до последно са обещавали, че ще решат казуса.

Сергей Лавров ще взе участие на следващия ден и вдругиден в диспути в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, чийто ръководител този месец е Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР