Около 1000 шофьори всеки ден регистрират новите си коли на

...
Около 1000 шофьори всеки ден регистрират новите си коли на
Коментари Харесай

Важно за шофьорите! КАТ направи куп промени, прочетете ги, за да не отнесете солена глоба

Около 1000 водачи всеки ден записват новите си коли на остаряло с лесна и бърза резервация на час в КАТ през интернет. От 28 февруари в действие влязоха нови правила в процедурата по промяна на благосъстоятелност на автомобил, в случай че продавачът и купувачът са от една и съща област, написа в. "Телеграф ".
Шофьорите, които продават возило, към този момент нямат обвързване да вървят до Пътна полиция. След изповядване на договорката при нотариус от адвокатската фирма автоматизирано по електронен път изпращат всички документи до КАТ.
"След това новият притежател може през уеб страницата на Министерство на вътрешните работи да изпрати заявление да изпрати заявление, че желае да получи огромния ваучър на колата с данните, че към този момент е негова. От Пътна полиция са длъжни да му звъннат и да му кажат в кой ден и в какъв брой часа да се яви за документа, с цел да не чака на опашка ", обясниха от КАТ.
С смяна в наредбата за регистрация на моторни транспортни средства и ремаркета пък, нотариусите ще са длъжни да наблюдават за запори, наложени над купувачи на возила. Отделно водачите, които сменят адресната си регистрация, ще са длъжни в границите на месец да подменят и табелите на автомобила си, с цел да подхожда на града, в който живеят. Досега това не бе наложително.
"Повечето водачи се възползват, че застраховката "Каско " в дребните обитаеми места е по-ниска, тъй като шансът да стане случай там е по-малък. Стараем се да премахнем тази порочна процедура и изискванията да са идентични за всички ", увериха от Пътна полиция.
Всяка смяна в данните за записано транспортно средство и притежателя към този момент ще се декларира в КАТ не след най-много 14 дни, а до месец след нея.
От 20 май катаджии ще смъкват регистрационните табели на рискови коли, които не са съумели да минат механически обзор поради съществени неизправности. Промяната е част от европейска инструкция, с която всички страни - членки на съюза, се задължават от тази година да лишават краткотрайно табелите на коли, на които е неразрешено да излизат на пътя заради механически проблем.
От пунктовете ще рапортуват по електронен път за рискови коли на Изпълнителна организация "Автомобилна администрация ", известна като ДАИ, а от там информацията да се препраща на Пътна полиция. Катаджиите ще са длъжни незабавно да се отзоват на мястото, където е техническо неизправното возило, и да лишават регистрационните му табели до премахване на повредата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР