Около 1000 мигранти бяха прехвърлени в две италиански пристанища, след

...
Около 1000 мигранти бяха прехвърлени в две италиански пристанища, след
Коментари Харесай

Италия спаси около 1000 мигранти

Около 1000 мигранти бяха трансферирани в две италиански пристанища, откакто препълнените лодки бяха застрашени в Средиземно море, се споделя в новинарски известия. Спасяването пристигна в същия ден, когато беше намерено тялото на 74-ата жертва на смъртоносното корабокрушение преди близо две седмици - на дете от женски пол сред пет и шест години, съгласно осведомителна организация AGI. Корабокрушението от 26 февруари, което се случи тъкмо до брега на Калабрия, провокира остри рецензии към дясното държавно управление на премиерката Джорджа Мелони за неспособността му да се намеси в точния момент за спасяването на хората.

Бреговата защита, която не отговори на настояванията за повече информация, алармира в петък, че тече огромна избавителна интервенция, откакто три лодки бяха видяни да се носят край крайбрежията на Италия. Ената беше на юг от калабрийския град Кротоне и две по-на юг от Рочела Йоника. Видеоклипове на бреговата защита, оповестени късно в петък, демонстрират огромна рибарска лодка, която се клати напред-назад в бурно море с десетки хора на палубата, и влекач, който тегли лодката. Тези 487 мигранти на борда са били безвредно трансферирани до пристанището на Кротоне.

Отделно, транспортен съд на бреговата защита, пренасящ 584 мигранти, дебаркира в събота сутринта в Реджо Калабрия, откакто хората на борда бяха избавени при оказвае на помощ, заяви организация ANSA.

Не беше ясно незабавно какъв е статусът на третата лодка, разпозната от бреговата защита в петък.

Корабокрушението неотдавна сложи държавното управление в отбранителна позиция. В четвъртък Мелони организира съвещание на кабинета в Кутро, покрай мястото на бедствието, и разгласи нов декрет, който включва по-строги затворнически присъди за трафиканти на хора, само че не и нови ограничения за избавяне на мигранти.

Нейната крайнодясна партия „ Братя на Италия ”, която завоюва изборите предходната година, даде обещание да ограничи идващите, само че в Италия в последно време се следи внезапно нарастване на броя на мигрантите, които се пробват да доближат крайбрежията й през рисковия средиземноморски път. Министерството на вътрешните работи споделя, че над 17 500 души са пристигнали по море до момента тази година - съвсем три пъти повече от броя за същия интервал на предходната година. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР