Около 100 -тина души се явиха днес на протеста, организиран

...
Около 100 -тина души се явиха днес на протеста, организиран
Коментари Харесай

Около стотина протестираха днес пред община Благоевград, сред тях кандидат-депутати и съветници, противници на проекта Бачиново и заема от 17 млн. лв.

Около 100 -тина души се явиха през днешния ден на митинга, проведен във фейсбук от съперници на концепцията за вдишване на дълг от 17 милиона лв.. Сред присъстващите се видяха голям брой претенденти за депутати и общински съветници, които и в зала се изрекоха срещу поемането на дълга за осъществяване на плана.

Пръв на празния площад преди началния час на митинга се появи безконечния протестър Калоян Ханджийски, гордо развял българското знаме. След него се появиха представители на БСП-лидерът им Любен Милев и общинският консултант Владимир Пандев. Съветниците от ГЕРБ Кирил Илиев, Красимир Роячки, Ивайло Златанов, бяха също измежду излезлите на площада, с цел да изразят гражданската си позиция по тематиката.

Словоохотливият консултант Кирил Илиев приказва пред натрупалите се хора,изразявайки поддръжката си към протестиращите и безапелационен, че не е нито времето, нито е нужно да се поемат сходни задължения, които ще тежат на поколенията. Говори и съветникът от Българска социалистическа партия доктор Владимир Пандев, както и претендентът за народен представител от " Продължаваме промяната " и деен държавник в последно време, адв. Методи Байкушев, който леко се оля в речта си, обснявайки на дълго и нашироко за какво била отсрочена сесията на ОБС, пък какво щяло да стане, в случай че не била отсрочена, пък кой по какъв начин дал своя вот на председателки съвет, детайлности и елементи, които малко хора чуха и схванаха.

Байкушев бе деен в отричането на плана " Бачиново " от самото му начало, заявявайки, че го прави като държавник и човек мощно угрижен за града, отричайки всякаква политическа ангажираност.

Изведнъж се появи като претендент народен представител от смяната, споделят като трамплин, с цел да се яви като претендент за кмет следващата година. В този смисъл подлагаме на подозрение искреността му.

Протестът не мина и без дейното присъединяване на журналиста Георги Бузов, който също употребява трибуната, с цел да изрази недоволството си от извършената изключителна сесия и гласуваното решение за вдишване на дълга. Бузов участва на всяка сесия на обс, в която се обсъждаше този въпрос и постоянно интензивно подлагаше на критика управата за това предложение.

Хората от митинга бяха пристигнали освен да изразят позицията си във връзка с плана и провеждането на референдум, само че и споделиха някои проблеми в града, които ги тревожат. Това, което се видя през днешния ден, е опитът на някои политици предизборно да подкрепят акцията си в края и, а други път да защитят наличието си в общински съвет, където интензивността им, като грижа за града, търпи сериозна рецензия.

Протестиращите се заканиха, че на последваща сесия още веднъж ще бъдат на площада и ще влязат на сесията, с цел да обсъдят плана и решението на съветниците. Припомняме, че регионалният шеф Н. Шушков върна решението на ОБС, обвързвано с поемането на дълг, общинска администрация одобри това решение, ние даже обявихме, че въпросът е завършен и, че планът " Бачиново " няма да се състои.

В този смисъл не останахме наясно за какво тематиката продължава да се повдига. Имат информация уредниците на митинга, че ще бъде изработен опит още веднъж да се гласоподава поемането на дълг или общинска администрация ще се апелира решението на регионалния? Това са въпроси, на които ще търсим отговорите...

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР