Около 10% от най-големите чуждестранни инвеститори в България са австрийски

...
Около 10% от най-големите чуждестранни инвеститори в България са австрийски
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Австрия е вторият най-голям инвеститор в България

Около 10% от най-големите задгранични вложители в България са австрийски компании и те са съсредоточени в съвсем всички браншове на стопанската система ни: електроразпределение, телекомуникации, енергетика, банково дело и финанси, търговия, тежката и леката индустрии. Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов с посланика на Австрия у нас Н. Пр. Андреа Икич-Бьом, оповестиха от Министерството на стопанската система и промишлеността.

 

„ Надявам се, че самодейността, която стартирахме във формат „ закуска с вложители “ способства за възстановяване на разговора и бизнес средата за представителите на австрийския бизнес “, сподели министър Стоянов и добави, че българската страна ще продължи да работи за позитивното развиване на двустранните стопански връзки сред двете страни.

 

„ Австрия е вторият максимален вложител в България с общо над 5 милиарда евро вложения в нашата страна “, добави Никола Стоянов.

 

Министър Стоянов акцентира, че България има капацитет да се развива като районен водач в региона на цифровите технологии и нововъведенията, а също и в аутсорсинга на услуги. В тази връзка е предпочитано стартирането на повече планове сред компании от двете страни в тази област и поощряване на развойната и изследователска активност. По думите му измежду другите перспективни области на двустранно съдействие са секторите на транспортната инфраструктура и технологиите за запазване на околната среда и икономисването на енергия. 

 

В срещата взеха присъединяване и Волфганг Тил, заместник-ръководител на задачата у нас и Филип Купфер, търговски консултант към Посолството на Република Австрия в Република България.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР