Около 10 хиляди са украинските военни, загинали от началото на

...
Около 10 хиляди са украинските военни, загинали от началото на
Коментари Харесай

Киев: Загубихме 10 000 войници

Около 10 хиляди са украинските военни, починали от началото на съветската инвазия

Това заяви президентският консултант Алексей Арестович, представен от организация УНИАН, съобщи като акцентира, че съветските загуби са в пъти по-големи.

Президентът Володимир Зеленски упрекна Москва, че желае да унищожи всички градове в Донбас.

Продължават уличните боеве в основния Северодонецк. Проруските сепаратисти оповестиха, че са обкръжили украинска група в завода "Азот ", само че пътят на запад през град Бахмут е твърдо под украински надзор и заплаха от обграждане на повече бранители няма, увери в Телеграм шефът на Луганска област.

В азовското пристанище Мариупол са зародили огнища на дизентерия и холера, настояват украинските управляващи. Градът попадна под контрола на Русия и сепаратистите предишния месец след 80-дневни сражения, които доведоха до гибелта на доста цивилни.

Руската страна упреква украинските военни, че са обстрелвали Горловка и Донецк - градове в Източна Украйна, които са под контрола на сепаратистите.

Русия желае да изравни със земята всеки един град в Донбас, съобщи в нормалното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

"Всеки ден дублирам тези градове – Северодонецк, Лисичанск, Бахмут, Славянск и други. Русия желае да разбие всеки един град в Донбас и това не е пресилване. Навярно това е най-бързият образец за деградация на една страна, път, който съветската страна измина за 107 дни. "

Преди това в диалог със студенти и преподаватели в английски университети Зеленски сподели, че в областта на сигурността се е появил нов троен политически съюз сред Киев, Лондон и Варшава.

Той разяснява и смъртната присъда на двама британци и мароканец, воювали на страната на Украйна, която беше издадена от съд в град Донецк. Според него тя е сигнал за всички политически водачи и страни, които не желаят да разрушат връзките си с Русия, като им демонстрира по какъв начин работи Москва.

Според украинското министерство на защитата крайната цел на съветските офанзиви остава "унищожаване на украинската държавност " и определяне на марионетно държавно управление в Киев.

Складове със зърно в украинското черноморско пристанище Николаев са били разрушени при съветски ракетен обстрел, заяви още украинската страна.

От Организацията за издръжка и земеделие към Организация на обединените нации предизвестиха, че сред 11 и 19 милиона повече хора са застрашени с продължителен апетит тази година поради понижения експорт на пшеница и други храни от Украйна и Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР