Около 1/3 до половината хора в градския транспорт носят маски.

...
Около 1/3 до половината хора в градския транспорт носят маски.
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Четвъртата доза COVID ваксина вдига имунитета за четири седмици, след това спада

Около 1/3 до половината хора в градския превоз носят маски. В магазини и молове обаче не виждам такова нещо и това малко ме тормози. Маски се носят в концертни зали и това в огромна степен е добре. Носенето на маски е нищо спрямо това да се разболееш от коронавирус. Това съобщи проф. Радка Аргирова в студиото на БТВ.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31239
По думите ѝ сега епидемиологичната конюнктура е удобна, само че все пак наблюдението продължава и не трябва да се мисли, че пандемията е свършила.

“В момента шества един субвариант на “Омикрон ”. Той е толкоз инфектиран, толкоз и другите. Всеки вид има различаващ се антиген от “Алфа ” разновидността и с това се изяснява незадоволителното деяние на имунизацията ”, изясни тя.

Според нея следва да има ваксина, съобразена с “Омикрон ”.

“Четвъртата доза подвига имунитета за четири седмици, само че по-късно той пада. Такава доза е целесъобразна за хора над 75-годишна възраст ”, изясни Аргирова.

По думите ѝ е значимо да се разбере кой вид на ковид господства в България.

“Предстои в България да влязат две или три нови медикаменти срещу ковид с профилактично деяние. Това значи, че в случай че имаш коронавирус и до 72 часа вземеш лекарството, незабавно всичко се прекъсва и изчезва. Трябва обаче с PCR да се потвърди тази зараза. Ние убеждаваме органите, че не би трябвало да се отстранява PCR-а ”, заяви тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР