Оказва се, че много хора не знаят коя е Ива.

...
Оказва се, че много хора не знаят коя е Ива.
Коментари Харесай

Ива се включва онлайн от семейната ferma

Оказва се, че доста хора не знаят коя е Ива. „ Приятно ми е, Ива “. Не знаят, че тя е дива по един доста обаятелен метод. Че е надарена. Че има моноспектакъл. Че е професионална актриса. Че не просто се е отъркала, а е учила и попивала с ентусиазъм от майсторлъка на едни от най-големите наши артисти и режисьори.

Ива не е актриса – в директния смисъл на тази дума. Тя е душеприказчик. Тя е изворче, което клокочи и тупти в ритъма на свободата, любовта и всичко това, което може да те направи благополучен. Затова и публиката постоянно излиза от нейните спектакли щастлива и освежена.

След дебюта си в „ моноспектализма “ тя отнесе няколко в действителност непредвидени „ Икар “-а, представлението стана шлагер, а тя бе наречена хитова актриса. Две години по-късно, измежду взрив от моноспектли, Ива прави продължението на нейното „ Приятно “, още веднъж в „ Театър 199 “. С щурец на рамото и цигулка в сърцето, доста по-чувствена, сензитивна и чувстваща...

Снимка: Театър 199, Павел Червенков

Е, към този момент „ Ива е онлайн “. Съвсем малко по-дистанцирана, само че по едно и също време с това – още по-откровена и с още по-голям хъс разравя мемоари, страсти и хора от личното си житие. Дали пък Ива не е станала по-сълзлива – с годините, с мисленето си... Едва ли! Ива е още по-отракана, сигурна в себе си, в възприятията си, още по-онлайн.

„ Ива е онлайн “ – в едно 100 % аналогово зрелище, без аналог. И, както споделя нейната театрална Ива – „ има възприятие за комизъм, за друго не се сещам сега “. Е, има и още, и то е доста, и е оттатък линията, която чертае всеки от нас, когато не желае да бъде свестен. Ива предава живота си онлайн – непосредствено от фамилната плантация.

Снимка: Театър 199, Павел Червенков

И както фермата не е плантация, а е ferma, и е на италиански, и значи `спри се`, и е част от „ дневника “ на леглото, по този начин и Ива в действителност не е онлайн. А е онлайн, повече от отвсякога. Тя предава – като хем излъчва онлайн, хем издайничи. И в това няма нищо неприятно. Защото животът е за шерване, а не за живеене в сингъл вид. Затова има и бъгове, и спирания за автореклама, и малко спам, само че всичко това прави тази моноизява още по-цветна, наситена и жадна за шерване.

Режисьорът Стоян Радев е постановчик на „ Ива е онлайн “. Сценичната среда е на Момчил Алексиев и Елица Георгиева. Музиката е на Емилян Гацов-Елби.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР