Оказва се, че мицеларната вода е подходяща не само за

...
Оказва се, че мицеларната вода е подходяща не само за
Коментари Харесай

5 нестандартни начина за употреба на мицеларната вода

Оказва се, че мицеларната вода е подобаваща освен за унищожаване на грим. Запознайте се с 5 ексцентрични използва на този козметичен артикул и научете защо още може да го употребявате. 

1. За елиминиране на неприятната миризма

Ако чувствате, че тялото е изгубило свежестта си и нямате опция да вземете душ, избършете гънките в региона на подмишниците с тампон, пропит в мицеларна вода. Усещането за непорочност и прохлада е обезпечено.

Прекаляването с дезодоранта, тоалетната вода или парфюма също основава дискомфорт. Можете да премахнете „ спомагателната “ миризма от кожата с памучен тампон, пропит с мицеларна вода.

2. За унищожаване на петна от грим по облеклата

Следите от декор дьо загар, червило, серпантина могат да се почистят с памучна вата, напоена с мицеларен разтвор. Нанесете го върху петното за няколко секунди, по-късно изтъркайте усърдно.

Ако тъканта е синтетична, евентуално след почистването по този способ ще остане леко видимо леке, което ще изчезне след пране.

3. За разчистване на четки за грим

Редовното разчистване на четките за грим подсигурява, че кожата ви постоянно ще наподобява безупречно. Консумативите за полагане на течен грим би трябвало да се обработват с мицеларен разтвор след всяка приложимост, а останалите един път седмично.

Обикновено четките с неестествен косъм се измиват със сапун, а тези с натурален - с шампоан. Мицеларната вода също е подобаваща за задачата. Употребата  ѝ ще удължи живота на четките.

4. За унищожаване на следи от моливи, маркери и писалки

Малките деца рисуват върху тапети, первази, плотове и други повърхности. Незасъхналите петна от моливи, маркери и мастило могат елементарно да бъдат отстранени с мицеларен разтвор. Възможно е да го употребявате и за по-стари петна, само че в тази ситуация ще би трябвало да се постараете повече.

5. Като опция на дезинфектанта за ръце

Мицелите съдържат антисептични субстанции, заради което има антибактериален резултат, съвършено дезинфекцират и за разлика от други антисептици, не изсушават кожата.

Нанесете малко количество мицеларна вода върху дланите си и го втрийте.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР