Оказва се, че Живко Коцев, който бе уволнен от длъжността

...
Оказва се, че Живко Коцев, който бе уволнен от длъжността
Коментари Харесай

Николина Ангелкова била посредник в контрабанда на руски горива през Вальо Златев?

Оказва се, че Живко Коцев, който бе уволнен от длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи, е покровителствал освен контрабандните канали на Никола Николов – Паскал и татко, и наследник Димитрови за експорт на цигари към Европейски Съюз, а и огромна скица за импорт и експорт на преработван в бургаската рафинерия „ Лукойл Нефтохим “ съветски нефт и заобикаляне на ембаргото на Евросъюза за импорт и експорт на съветски горива, излиза наяве от разкритията, направени от човек от службите за сигурност.

 

Твърди се, че създаването на ДАНС против Живко Коцев и някогашния шеф на Агенция „ Митници “ Павел Тонев е стартирала още предходната есен, а поради хипотетичен теч на информация от ДАНС към Политическа партия, тази пролет Тонев е бил незабавно заменен от финансовия министър Асен Василев с задържаната през предходната седмица Петя Банкова. Тонев е постъпил на работа като консултант на Асен Василев във финансовото министерство, само че съществуват данни, че е спускал ежедневни задания на наследилата го Банкова.

 

Ангажиран в следствието, което до този миг е засекретено заради геополитически аргументи и действителен голям риск за националната сигурност, разкрива, че в ДАНС са събрани голям брой доказателства, че „ Лукойл Нефтохим “ внася контрабандно съветски нефт вид „ Уралс “, който с подправени документи е представян като гориво, идващо от Латинска Америка и Африка.

 

Впоследствие горивото е преработвано в бургаската рафинерия и скрито е изнасяно от България посредством танкери, а и с цистерни през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. Контрабанда, закриляна от Агенция „ Митници “ и от уволнения основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев се е случвала и с вноса на газ от Русия, влизащ в България през компания на някогашния шеф на „ Лукойл “ Валентин Златев и сякаш служеща като суровина за действието на петролната рафинерия в Бургас. На процедура обаче единствено към 30% от количествата газ отивали за индустриални потребности на „ Лукойл Нефтохим “, а другите 70% газ са продавани на черно в България и Румъния, лишавайки държавния бюджет от стотици милиони левове под формата на данък.

 

Смята се, че контактите и заплащането на ежемесечни подкупи от „ Лукойл “ към Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “, е минавало през някогашния шеф на българския клон на петролното сдружение Валентин Златев и ексминистърката на туризма Николина Ангелкова, която предходната есен стана съучастник на Златев в туристическата компания „ Тера уей инвестмънт груп “, ръководеща активи за над 500 млн. лева

 

След показната акция на ДАНС и Антикорупционната комисия по задържането на шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и мистериозното изгубване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев предходната седмица, в медиите изтекоха скандални фотоси на Коцев с Николина Ангелкова.

 

На една от тях Живко Коцев се вози до Ангелкова на задната седалка на лимузина Мерцедес Майбах “ и гордо театралничи с часовник „ Хубло Биг Бен “, чиято пазарна стойност е към 50 000 евро. Живко Коцев е сниман с Ангелкова и пред ВИП залата на летище София в компанията на задържания контрабандист Стефан Димитров. Според осведомени Стефан Димитров е взел участие в контрабандния експорт на модифициран съветски петрол в България към Гърция и Румъния и през него са минавали голям брой сенчести схеми на “Лукойл Нефтохим “.

 

Съмненията, че Валентин Златев и Николина Ангелкова са били медиатори сред „ Лукойл Нефтохим “, основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова за обезпечаване на чадър върху контрабандата на горива и заобикаляне на дерогацията за „ Нефтохим “, се укрепват и от честите срещи, които контрабандистите и високопоставените държавни чиновници са си устройвали в 5-звездния хотел „ Хаят “ в Правец. Хотелът е благосъстоятелност на Вальо Златев, а съгласно осведомени, Ангелкова също има дялово присъединяване там.

 

„ Познавам господин Живко Коцев по-малко от година. За този къс интервал сме се виждали както на обществени събития, по този начин и по мотиви. Никога не съм се интересувала и не знам детайлности за работата му. Съжаля-вам, че името ми се замесва в тази история с политически и Министерство на вътрешните работи привкус.

 

Подчертавам, че нямам информация активността на хора, свързвани с господин Коцев. Моята работа е най-вече в чужбина, а в България не осъществявам никакви професионални действия, свързани с администрация и институции, с цел да не сътворявам декор и спекулации заради биографията ми в изпълнителната власт и политиката. Нямам какво да укривам, само че отказ- вам да влизам в политическа конспирация и името ми да бъде употребявано от политически съперници в какъвто и да е

тълкувателен подтекст.

Ще  спомагам на способените органи с истината, в случай че бъда потърсена “, написа във фейсбук профила си Николина Ангелкова, откакто фотосите й с Живко Коцев и с контрабандиста Стефан Димитров се завъртяха в общественото пространство.

 

Да, обаче това е безспорна неистина. Ангелкова не споделя истината най-малкото тъй като на фрагментите е със остарелия си нос вид „ Гаргаел “. Злополучната министърка на туризма го оперира преди 2 години и половина, т.е. фотосите сигурно са правени най-рано през 2022 година, а не „ преди по-малко от година “.

 

Според осведомен от службите за сигурност Николина Ангелкова е обект на следствие от новосъздадената Комисия за противопоставяне на корупцията, която има и проверяващи функционалности. Твърди се, че Ангелкова е проверявана поради съдружието си с Валентин Златев, което е в спор на ползи със заемания от нея в интервала 2014-2020 година пост на министър на туризма. Ангажирани в следствието против Ангелкова разкриват, че нейното въздействие в министерството минава през зам.-министъра Ирена Георгиева, която е на този пост от 2015 година, през Владимир Петров, шеф „ Концесиониране “, Иван Виделов, шеф „ Контрол “ и основния секретар на министерството Мирослава Николова.

 

Всички те не са осъществили надзор по отношение на туристическата компания на Валентин Златев, макар че през последните 2 година в сдружението на петролния олигарх са настъпили голям брой промени: преобразувания, смяна в собствеността, смяна в ръководството и даже залог на

дружество. Според закона туристическата компания е длъжна да уведоми Министерството на туризма и да изиска позволение за настъпилите промени.

 

„ Възниква обстановка, при която залого-получателят може да стане концесионер на плажни линии което би нарушило публичния интерес и този на страната “ разяснява проблема с Ангелкова Валентин Златев, и неналичието на надзор от страна на Министерството на туризма източник от службите за сигурност.

 

Ангелкова е разследвана и за събитията, при които е придобила вкусен имот в Созопол на метри от морето. Имотът е разказан в декларацията на Ангелкова пред КПКОНПИ през 2022 година, като съгласно документите парцелът е добит от нея против сумата от 557 412 лева, предоставени й като банков заем. Бившата министърка на туризма е притежател и на различен вкусен парцел – тя имала къща с размерите на прогимназия на улица „ Липа “ в столичния квартал „ Бистрица “, а осведомени описват, че от време на време парцелът под имението е принадлежал на Васил Златев, починалият бака на Валентин Златев.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Николина Ангелкова Никола Николов – Паскал „ Лукойл Нефтохим “ ДАНС Живко Коцев Валентин Златев Петя Данкова Павел Тонев Асен Василев Ирена Георгиева Стефан Димитров Владимир Петров Иван Виделов Мирослава Николова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР