Оказва се, че гушкането с партньора не само може да

...
Оказва се, че гушкането с партньора не само може да
Коментари Харесай

Миризмата на любимия ни помага да спим по-добре

Оказва се, че гушкането с колегата освен може да ви направи щастливи, само че може и да направи сънят ви по-спокоен. Това настояват учени в ново проучване, извършено измежду 155 двойки.

Екипът от Университета на Британска Колумбия открил, че миризмата на обичания човек ви кара да се наспите по-добре, даже без значение дали той е до вас, или не.

Партньорите на участниците в изследването били помолени да носят една тениска в продължение на 24 часа, без да употребяват дезодорант, парфюм, без да пушат или да вършат нещо, което би трансформирало естествената миризма на тялото им. След което тениските били замразени, с цел да запазят миризмата си.

Участниците в изследването получили по две идентични тениски, които да употребяват като калъфки. Едната била с миризмата на колегата им, а другата без, само че не било конкретизирано коя коя е. След това участниците били помолени да спят една нощ върху едната тениска и една нощ върху другата в две поредни нощи. Тогава станало ясно, че хората са спали доста по-добре върху тениската с миризмата на обичания си човек.

В края на изследването участниците споделили, че са се чувствали доста по-спокойни и отпочинали, спейки с дрехата на своя сътрудник до главата си. Данните посочили, че в действителност хората доста по-малко се въртели и движели в леглата си, когато спели с тениската на обичания си човек до тях.

Изследователите допълват, че, когато човек спи до колегата си, той се усеща по-сигурен и по-спокоен. Само миризмата на обичания човек може да ни накара да изпитаме същите усеща. И даже усилва качеството на съня с 2%, което е близо качеството на съня, което се реализира с използването на някои приспивателни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР