Оказва се, че Димитър Малинов, който бе умъртвен от жесток

...
Оказва се, че Димитър Малинов, който бе умъртвен от жесток
Коментари Харесай

Митко от Цалапица все още дишал, когато извергите го заровили в гроба

Оказва се, че Димитър Малинов, който бе убит от нечовечен побой, е бил заровен в плитък гроб, до момента в който към момента дишал, настояват околните на 24-годишният юноша. И до през днешния ден те не престават да търсят истината за кончината му и упорстват за строги и обективни присъди за всички забъркани в жестокото ликвидиране. Припомняме, че побоят му бе нанесен от неговия съселянин Рангел Бизюрев, подкрепят от близнаците Борислав и Валентин Динкови.

 

Три месеца след жестоката гибел на Димитър Малинов килърът му Рангел Бизюрев към момента е търсен, откакто съумя да избяга в Германия, а оттова да се трансферира в Нидерландия.

 

Неговите съучастници – близнаците Валентин и Борислав, пък желаеха на старта на правосъдния развой против тях в Пловдивския областен съд като съпричастни към убийството на Митко да завърши по бързата процедура, само че арбитър Боян Кюртов не се съобрази с настояването на адвокатката им Светлана Званичева и върна процеса назад в досъдебна фаза

 

„ В показанията си пред проверяващите единият е декларирал, че отхвърля съпричастност в укриването на тялото по какъвто и да е било метод, а другият е дал подробни пояснения, в които е споделил, че двамата дружно са гледали да не пристигна някой, до момента в който Рангел заравя тялото ”, стимулира решението си да върне за в допълнение следствие делото арбитър Боян Кюртов. Жрецът на Темида постанови и че поради разминаванията във версиите няма по какъв начин двамата близнаци да бъдат с един юрист и се постанова делото да бъде върнато в досъдебна фаза, с цел да си обезпечат втори бранител.

 

Дотогава 20-годишните Валентин и Борислав ще останат ареста, откакто съдът не почете настояването за смяна на мярката им за неотклонение. Същевременно майката на убития Митко – Атанаска, разкри шокиращи детайлности за гибелта на сина си. Назначената тройна съдебномедицинска експертиза е потвърдила, че Димитър Малинов е бил жив към 40-50 минути след нанесения му свиреп побой, само че вместо да повикат кола за спешна помощ или най-малко да оставят агонизиращия юноша, килърът Рангел и близнаците Валентин и Борислав са натоварили: тялото му в багажника на кола, а след това са го погребали в плитък гроб, до момента в който той още е дишал

 

Според околните на Митко в гибелта му има повече забъркани. Прокуратурата в Пловдив ревизира записи от нощта на убийството и в случай че се окаже, че на мястото е имало и други хора, те също ще бъдат привлечени към наказателна отговорност. Запознати с течащото към момента следствие признаха, че обвиняването изчаква експертиза на видеозаписите и в случай че те се окажат неманипулирани, още двама индивида с изключение на килъра Рангел и братята Валентин и Борислав могат да се снабдят с обвинявания.

 

24-годишният Димитър Малинов изчезна безследно на 20 юли вечерта, откакто се прибра за няколко дни в родното село Цалапица, с цел да се види с майка си. Седмица по-късно трупът му беше изровен от спонтанен плитък гроб под строителни боклуци в покрайнините на селото, а правосъдните медици заключиха, че Митко е бил свиреп пребит до гибел.

 

Заради нескопосаното следствие обаче килърът на Митко – Рангел, съумя да избяга от България и краткотрайно да се укрие в Германия. Към днешна дата Рангел Бизюрев е в неопределеност, като съгласно осведомени е офейкал в посока Нидерландия. Има данни, че там той се е сдобил с подправени документи за идентичност на украинец.

 

 

Убитият Димитър Малинов 

За жестокото ликвидиране на Димитър се разбра и в Германия, откакто най-тиражираният вестник „ Билд “ разгласява обширен репортаж по тематиката. Според обявата на немската медия близнаците са крили килъра Рангел цели 4 дни в дома си, след което той е отлетял за Германия с полет до Франкфурт.

 

Убиецът Рангел Бизюрев

И до през днешния ден остава мистерия какви тъкмо са били претекстовете на 30-годишния Рангел да умъртви с юмруци Димитър Малинов. Според една от версиите Митко е бил премазан от пердах, защото се е закачал с момиче, поддържащо близки връзки с един от двамата близнаци. Други настояват, че Димитър е бил пребит до гибел поради неуредени финансови въпроси с Рангел и братята близнаци. Нещо, което гневно е отричано от фамилията на убития юноша.

Близнаците-помагачи на килъра Рангел Бизюрев

 

Въпреки непрекъснатите митинги, които провеждат околните на убития Митко с гледище братята близнаци да бъдат съдени наедно с килъра Рангел и да получат доживотни присъди, от прокуратурата в Пловдив нямат желание да трансформират обвинителния акт против Валентин и Борислав и те ще бъдат съдени единствено за това, че са помогнали на обвинявания в убийството Рангел Бизюрев със заравянето на натрупа. Според закона близнаците могат да се снабдят с присъди до 6 година затвор, само че братята упорстват да бъдат съдени по съкратената процедура, признавайки виновността си. Тогава присъдите им ще бъдат понижени в допълнение и те ще излязат от пандиза след 3-4 години.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Борислав Динков Валентин Динков Борислав и Валентин Динкови Рангел Бизюрев Димитър Малинов Цалапица убийство
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР