Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е

...
Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е
Коментари Харесай

Защо белтъците не се разбиват на сняг?

Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е по никакъв начин лесна работа. Очевидно не е задоволително просто да отделиш белтъците и да разбиваш, до момента в който получиш стремежи резултат. Опитните домакини обаче са наясно с немалкото тънкости за вярно разтрошаване на белтък, тъй че да се получат идеалните белтъци на сняг, написа Edna.bg.

За приготвянето на белтъци на сняг ви трябват преди всичко, несъмнено, белтъци; подобаващ съд, в който ще ги разбивате; миксер (в никакъв случай пасатор), сол или пудра захар, както и лимонен сок.

- Една от аргументите да претърпите неуспех в кухнята и белтъците да не станат на сняг може да бъде потреблението на пластмасов съд за разбиването им. Пластмасата има свойството да задържа мазнини и нечистотии, поради което е наложително да разбивате белтъци в стъклен съд. Бъркалките, които ще употребявате, също би трябвало да са изцяло сухи и чисти.

- Ако в белтъчната примес попадне даже капка от жълтъка, прекомерно евентуално e опитите ви да разбиете белтъци на сняг да претърпят цялостен неуспех.

- Въпреки че доста домакини поучават да работите със студени яйца, опитът ни демонстрира, че от прекомерно студените яйца по-трудно се получава сняг. Затова ви предлагаме да извадите яйцата авансово – при стайната температура яйченият протеин е по-еластичен и ще се образуват по-хубави въздушни балончета.

- Процесът на разтрошаване е еволюционен. Първоначално пускате миксера на по-бавна скорост, а щом белтъците стартират да се сгъстяват и побеляват, тогава започнете да увеличите скоростта. Запомнете – колкото по-студени са белтъците, толкоз повече време ще отнеме разбиването им.

- Ако добавите при разбиването малко киселина като лимонен сок или оцет, помагате на белтъците да доближат цялостния си размер и неотстъпчивост. Използвайте ¼ ч.л лимонен сок за 1 белтък.

- Ако употребявате повече захар, започнете постепенно да я добавяте, когато белтъците са разрушени хубаво на не корав сняг. И в двата случая добавяйте захарта постепенно в профил на купата, никога непосредствено в центъра.

- Използвайте разрушения белтъчен сняг незабавно, защото след към 5 минути структурата му стартира да се скапва.

И не забравяйте – даже една дребна капка вода е в положение да провали всичките ви старания, по тази причина работете деликатно!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР