Оказахме се в тази ситуация защото за пореден път в

...
Оказахме се в тази ситуация защото за пореден път в
Коментари Харесай

Продължава компроматната война мужду ИТН и ПП. Караджов с нови документи

Оказахме се в тази обстановка тъй като за следващ път в границите на съдружните връзки се показваше жестоко потъпкване на правилата и безусловно пренебрежение на разпоредбите и на сътрудниците в обединението. Това разяснява вицепремиерът и министър на районното развиване в оставка.

В студиото на " Още от деня " той сподели писмо, изпратено след срещата му с премиера Петков и министрите и по отношение на градежа на Автомагистрала " Хемус ". По думите на Караджов министър председателят е декларирал градежите да се довършат от същите компании, за които твърди, че са крали пари.

" Веднага след тази среща ни се изпраща протокол със задания, които ни се спускат от премиера. Първо - основава се работна група сред МФ и Министерство на регионалното развитие, която има задача да създаде проектозакон под надпис " Да приключим откраднатата автомагистрала ", който важи на всички лотове на Автомагистрала " Хемус " и има следните задания - да разреши дотъкмяване на строителните действия при изискванията на подписаните контракти и след частична индексация, без новото управление на АПИ, Министерство на регионалното развитие или МФ да носи наказателна отговорност за белите на ГЕРБ.

Караджов повтори, че мотивът за абсурда Министерски съвет в сряда е бил проектобюджетът, импортиран в дневния ред директно преди началото на съвещанието.

" Това явно по-късно денем преляло чашата на управлението на Има Такъв Народ, тъй като такива случаи имаше доста преди този момент. Дълги месеци имаше случаи на липса на почит, на тъпчене на разпоредбите и липса на правила "

Караджов удостовери, че Има Такъв Народ, ще поддържат обществените елементи на бюджета за пенсии, за уязвими групи, за хора с ниски приходи, за бензина - всички тези ограничения ще бъдат подкрепени.

Той разяснява и писмото с поисканите милиарди за Министерство на регионалното развитие.

" В писмото, което по този начин беше зарадвало депутатите от Промяната, се споделя: Министерство на регионалното развитие съгласува плана за решение на Министерски съвет. В жълтото е " съгласува бюджета ". Никой в никакъв случай не е поставял условия, а изпод е записано за какво има потребност от тези пари ".

Хващаме се за думата и това е еснафщина - но желал ли ги е, не ги ли е желал. АЗ съм подписал писмо от съгласувателната процедура, която върви сред всички министерства. В него съм описали всички дефицити, които са се появили в нашия бюджет и аргументите за тях.

Парите освен не са изненадващи, ами са били обсъждани с министъра на финансите.

През януари и февруари средствата за Автомагистрала, без значение дали са по закона за публични или инхаус поръчки, са били на 0 с ясната директива от министъра на финансите да ги включим в актуализацията. Освен това обединението е дала обещание половин милиард за българските общини.

Една от лъжите, която се тиражира е, че съм желал да налея пари в крадливите компании които строят по инхаус контракти, разяснява Караджов.

" Не съм платил нито една стотника по контракти за инхаус. Второ - на 31.01 съм изпратил писмо до министър-председателя, до Василев и до, който не знаел защо става въпрос ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР