Окаяно е състоянието на новото крило с физкултурен салон на

...
Окаяно е състоянието на новото крило с физкултурен салон на
Коментари Харесай

Бонев определи ремонта във Френската гимназия като опасен. От ГЕРБ препоръчаха да се усвои гаранцията

Окаяно е положението на новото крило с физкултурен салон на Френската гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “ две години след ремонта му, съобщи на брифинг водачът на групата на ПП-ДБ и Спаси София в Общинския съвет Борис Бонев.

Има заплаха за учениците, изчезнали или некачествени довършителни работи, плесен по стените, течащ покрив и голям брой други проблеми. Бонев напомни, че договорът на нов физкултурен салон и възобновяване на постройката на гимназията е подписан през 2020 година сред Столична община и „ Булстрой груп ” и е на стойност 5 256 107,32 лева с Данък добавена стойност и период за осъществяване 700 календарни дни.

В отговорностите на изпълнителя ясно е записано, че той следва да извърши предоставената работа тъкмо, цялостно, качествено и спазвайки използваните механически стандарти и правила в строителството.

Ремонтът е признат без забележки и няма обществена информация за наложени наказания по осъществяването, макар че от управлението на учебното заведение са алармирали за недостатъци.

„ Дори с просто око се вижда, че ремонтът за над 5 благ.лв. е осъществен извънредно некачествено, с евтини материали и без съблюдаване на изискуемите стандарти “, прецизират от Спаси София.

От ГЕРБ-СДС дадоха отговор на Бонев, че има подписан контракт и му предложиха кметът да упражни правото на асимилиране на гаранцията

„ Всеки минус да се поправя и то от страна на строителя. Кметът да приложи цялата суровост на контракта и строителят да поправи нередностите за негова сметка ”, съобщи общинският консултант Георги Георгиев.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР