Охраната на четирите стратегически обекта, свързани с националната сигурност на

...
Охраната на четирите стратегически обекта, свързани с националната сигурност на
Коментари Харесай

МВР повишава охраната на АЕЦ Козлодуй заради военните действия в Украйна

Охраната на четирите стратегически обекта, свързани с националната сигурност на страната, които се намират в област Враца, от през вчерашния ден е поета напълно от чиновници на регионалната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи, заяви шефът Цветко Нинов на изключително съвещание на Областния съвет за сигурност.

Заседанието бе свикано през днешния ден от регионалния шеф на Враца Стефан Красимиров поради почналите военни дейности в Украйна. Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи уточни, че от четирите обекта изключително внимание е отделено на отбраната и защитата на АЕЦ „ Козлодуй “. На площадката на атомната централа се намира и различен обект – Държавното дружество „ Радиоактивни боклуци “ и изграждащото се национално вместилище за ниско- и среднорадиоактивни боклуци към него, добави Цветко Нинов. Разширен е периметърът на инспекция на достъпа в АЕЦ „ Козлодуй “, като за осъществяване на тази задача са включени и силите на подразделението на „ Гранична полиция “ в Козлодуй, означи Нинов. Другите стратегически обекти са газохранилището в село Чирен и газоразпределителната станция на топлофикационното сдружение във Враца - за тях също са подхванати спомагателни ограничения за сигурност.

ОД на Министерство на вътрешните работи е почнало инспекции на защитата на обекти, които могат да бъдат евентуална цел на терористични офанзиви, като язовирни стени, хранилища за взривни материали и други. Проведени са срещи с частните охранителни компании и притежателите на магазини за продажба на оръжие и муниции. В цялата област от през вчерашния ден е засилено полицейското наличие с целия разполагаем състав на дирекцията на Министерство на вътрешните работи и хората би трябвало да са спокойни, сподели още Цветко Нинов.

За популацията в България, в частност в област Враца, няма никаква заплаха, обвързвана със обстановката в Украйна, сподели регионалният шеф Стефан Красимиров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР