Ох, че вкусни крилца. И от нас да мине -

...
Ох, че вкусни крилца. И от нас да мине -
Коментари Харесай

Пилешки крилца за юнаци

Ох, че вкусни крилца. И от нас да мине - освен за юнаци, само че за всички, които просто не могат да устоят на препечената коричка и неповторимия усет на следващото кулинарно прелъщение на нашата звезда Сия

Необходими Продукти

● пилешки крилца - 600 г

за марината


● лимони - 1 бр.
● чесън - 1 скилидка
● сол
● люти чушки - 1 бр.

за соса


● лук - 1 глава
● кафява захар - 1 с.л
● чесън - 1 скилидка
● червен пипер - 1 с.л пушен
● бренди - 1 с.л
● соев сос - 1 с.л
● черен пипер
● кетчуп - 8 с.л
● зехтин - 2 с.л

Начин на подготвяне

Почистете пилешките крилца и ги сложете в купа. Изцедете сока на лимона, настържете на ренде скилидката чесън и накълцайте лютото чушле на доста ситно, смесете тези съставки и подправете със сол.

Изсипете сместа при крилцата и хубаво с ръце я втрийте в тях, тъй че да се овкусят всички. Покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за час.

През това време направете соса като в тенджерка загреете зехтина. Почистете лука и чесъна и ги настържете на ситно ренде. Изцедете течността от лука и го сложете в зехтина, запържете за малко, прибавете кафявата захар, разбъркайте.

Лукът леко ще се карамелизира, сложете чесъна, пушения пипер, брендито и соевия сос. Разбъркайте и прибавете кетчупа. Препоръчвам потреблението на първокласен кетчуп за по-добър усет. Оставете сместа да клокне, подправете с черен пипер и махнете от котлона. Оставете да се охлади.

Извадете крилцата, отцедете ги и ги сложете в тенджерката със соса. Оваляйте ги и натрийте с ръце доста добре и ги подредете в намазана с малко зехтин тава. Слагайте крилцата в тавата с разстояние едно от друго.

Включете фурната на 170 градуса и печете до карамелен тен към 40 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР