Огромното стадо от диви автомобилни жребци“ вече наброява 10 милиона

...
Огромното стадо от диви автомобилни жребци“ вече наброява 10 милиона
Коментари Харесай

10 милиона мустанга

 10 Millionth Mustang formation

Огромното стадо от диви автомобилни „ жребци “ към този момент наброява 10 милиона екземпляра. Култовият модел Ford Mustang доближи и трансферира тази внушителна кота в продажбите от излизането на първото потомство на модела през 1964 година За последния половин век това е най-купуваният състезателен автомобил в Америка. От три години насам Mustang е №1 за потребителите в този сегмент в целия свят, защото към този момент се предлага и на други пазари, в това число в Европа и в България. От лансирането на Стария континент през 2015 година са продадени 38 000 екземпляра, като в 13 страни изпреварва в потребителските желания друга спортна икона – Porsche 911. В световен мащаб Mustang превъзхожда Porsche 911 повече от десетократно и печели безапелационно конкуренцията със своя „ съотечественик “ Chevrolet Camaro.

 10 Millionth Mustang Celebration

10-милионният образец излезе от завода на Ford в Мичиган – бял кабриолет Mustang GT с мотор V8 с мощ 460 к.с. и механична 6-степенна скоростна кутия. В същия цвят е бил и първият сериен Mustang, създаден през 1964 година Той е бил оборудван с мотор V8 с потенциал 164 к.с. и механична 3-степенна скоростна кутия. Юбилейният модел е представител на последното потомство, което изпъква с ослепителен атлетичен дизайн, спортно-луксозен интериор с 12-инчов цифров инструментален панел и съвременни мотори. Големият 5,0-литров V8 с 450 к.с. с 10-степенна автоматизирана трансмисия форсира до 100 км/ч за 4,3 секунди. Новите технологии включват адаптивно окачване и режими на шофиране, които лидерът избира. В негова помощ работят асистиращи системи за попречване на челни конфликти, различаване на пешеходци и за придвижване в определената лента.

 10 Millionth Mustang Celebration

По случай продажбата на 10-милионния Mustang бяха проведени тържества от Ford в централата и завода на компанията, където прелетяха ниско бойни самолети Mustang P-51 от Втората международна война. Имаше и парадна колона от коли, създадени в последните пет десетилетия.

 10 Millionth Mustang Celebration
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР