Огромно многопартийно мнозинство в парламента реши България да започне предоговаряне

...
Огромно многопартийно мнозинство в парламента реши България да започне предоговаряне
Коментари Харесай

Сандов за въглищните централи: Няма работни места на загиваща планета


Огромно многопартийно болшинство в Народното събрание реши България да стартира предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност в частта за намаляването на въглеродните излъчвания от въглищните електроцентрали, които да бъдат оставени да работят до 2038 година

Предложението на ГЕРБ бе утвърдено в четвъртък със 187 гласа " за ", двама " срещу " от " Продължаваме промяната " и 9 " въздържал се " от Политическа партия и " ". Така стартира диалогът в ефира на " Дарик "  с - народен представител от групата на " " и част от " Зелено придвижване ".

Първият въпрос към Сандов бе обвързван с негов коментар, в който нарича  “въглищна коалиция ” гласувалите позитивно за решението на Народното събрание България да стартира предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност.

Идеята за “Въглищна коалиция ” можеше да бъде същински образувана, в случай че мандатът бе даден на Стефан Янев, съобщи гостът. Подобна огромна поддръжка е артикул на нежеланието на партиите да вземат непопулярни решения преди изборите. Затова и съответно за сходен вид гласувания има такова единогласие, добави той. 

Със сигурност обаче това решение е неточност, продължи Сандов. Според него то е противоправно, тъй като Народно събрание не може да взема такива решения, а Министерският съвет не може да ги извърши.

Според него ограничението на излъчванията би трябвало да се реализира и сходно предоговаряне все би трябвало да премине отнякъде. 

Сандов съобщи, че хората би трябвало да знаят, че " две бяха главните аргументи да закъснеем с проекта. Това са нежеланието на страната да направи две промени - правосъдна и такава за декарбонизация. Ако се направи нов опит да се отвори проекта, това ще коства на страната доста средства, които няма да може да бъдат усвоени ", означи гостът. Общата сума, която може да бъде изгубена, в случай че България не осъществя поети задължения, е почти 10 милиарда.

Нека не забравяме, че приказваме за решения, които няма още на следващия ден да затворят тецовете, стартира по тематиката Сандов. " Става въпрос за постепенна декарбонизация и понижаване на излъчванията. Те се реализират с частични прекъсвания на дейностите на тецовете, когато нямаме потребност от тях, или рационализация на технологията им. Дори не става въпрос за световна правдивост, а за въпрос на национална сигурност. "

Според Сандов, в случай че през днешния ден не бъдем виновни към климата, на следващия ден ще бъдем изправени пред миграция от Африка, която директно ще ни заплаши.

До 2026 година той чака да се случат доста значими неща. Азербайджан са подписали контракт за създаване на далекопровод за транспорт на възобновима сила към Европа. Египет също към Гърция. Съществува заплаха България да бъде заобиколена и да се трансформира в оазис на скъпата сила, счита Сандов.

Той прецизира, че през зимата може да употребяваме въглищните мощности, когато имаме потребност от тях. През останалото време служащите могат да бъдат пренасочвани в други браншове и това ще бъде финансирано с пари от Плана за възобновяване.

“Няма работни места на починала планета ”, добави той. “Когато нямаме опция да имаме благоденстващи общности, какъв е смисълът от синдикатите? Това е все едно да пазим работните места на екзекуторите, вместо да премахнем смъртното наказване. ”

Според Сандов в огромна степен даже не става въпрос за избавяне на работни места, а за подкрепяне на нечий частен бизнес.

Дали политическата рецесия ще удължи мъката към Плана за възобновяване и по какъв начин ще разяснява връчването на мандата на Българска социалистическа партия, бяха идващите два въпроса от водещата Мария Черешева.

Сандов съобщи, че по едно и също време е изненада и не е решението на президента да връчи мандата на Българска социалистическа партия: " Това е така, тъй като за следващ път го дава на Българска социалистическа партия, само че е изненадващо, че той приказва по какъв начин би трябвало да се преборят рецесиите, а го дава навръх тях, които имат най-малък късмет да го осъществят. "

Той добави, че България през последните две години, като се изключи 6 месеца, е в перманентна предизборна акция. Това прави по този начин, че партиите да не се ангажират с целите на обществото, които са на дневен ред, а се захващат с популистки тематики, които звучат единствено видимо значими.

По казуса с NEXO Сандов разяснява, че не познава хора, свързани с компанията. За него сходен тип спекулации към даренията, които е получавало обединяването, са ненужни. Няма по какъв начин да се следи всяко едно подаяние, изключително в интервал на непрекъснати предизборни акции, приключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР