Огромно количество опасни отпадъци се съхраняват незаконно в склад в

...
Огромно количество опасни отпадъци се съхраняват незаконно в склад в
Коментари Харесай

Опасна бомба цъка край Панагюрище?

Огромно количество рискови боклуци се съхраняват нелегално в склад в Панагюрище. Намират се на околовръстното шосе, на метри от жилищни здания и в общ двор с шивашки завод към този момент седем месеца.
 панагюрище, боклуци, склад
Множество варели, съдържащи отровни химикали. Над 150 на повърхност от над 1300 квадратни метра. Съдържанието е неразбираемо. Някои от варелите са със знаци за рисково, запалимо и отровно наличие. Фактите са установени от проверяващите инспектори на общината в Панагюрище и на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пазарджик.
 панагюрище, боклуци, склад
Регионалната ревизия по околната среда и водите от Пазарджик е идвала на инспекция в склада, поискала е контракт за наем, само че не е уведомила притежателите, че съхраняват рискови боклуци.

Това е версията на собственичката на склада. Протоколът с предписанията я удостоверява.
 панагюрище, боклуци, склад
Съхраняването на рисковите боклуци е нелегално най-малко по 10 пункта, настояват експертите. Складът не дава отговор на условията за сигурност. Няма позволение за запазване, няма и контракт за приемане на отпадъците. Нито един от варелите не е български - което значи, че са пренесени през граница, а това също е закононарушение.

Собствениците на склада упорстват компанията да изнесе рисковите боклуци, само че не могат да се свържат с наемателя си.

Наемът е лев на квадратен метър. Сигналът за тези рискови боклуци е подаден от общината в Панагюрище. Оттам отхвърлят да разкрият своя източник.
 панагюрище, боклуци, склад

„ Надяваме се отпадъците да бъдат извозени съгласно закона”, уточни Никола Белишки, кмет на общината.

Телефоните на шефа на компанията, докарала рисковите боклуци са изключени, а на формалния й адрес, няма нито табела, нито някой отваря вратата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и фотоси: btvnovinite.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР