Огромните емисии на човечеството от парникови газове свиват стратосферата, разкри

...
Огромните емисии на човечеството от парникови газове свиват стратосферата, разкри
Коментари Харесай

Гардиън: Въглеродните емисии свиват стратосферата

Огромните излъчвания на човечеството от парникови газове свиват стратосферата, разкри ново изследване, за което оповестява „ Гардиън “.
Дебелината на атмосферния пласт се е свила с 400 метра от 80-те години на предишния век, откриха откриватели, и ще се изтъни с към още километър до 2080 година, в случай че не се реализиран огромни съкращения на излъчванията. Промените могат да обиден сателитните интервенции, GPS навигационната система и радиокомуникациите.
Откритието е последното, което демонстрира дълбокото влияние на хората върху планетата. През април учените потвърдиха, че климатичната рецесия е изместила оста на Земята, защото солидното размразяване на ледниците преразпределя тежестта по целия свят.
 Видео документира полет на изтребител МиГ-31 в стратосферата (ВИДЕО) Видео документира полет на изтребител МиГ-31 в стратосферата (ВИДЕО)
Телевизионният канал " Звезда " разгласява видео на образователни полети в стратосферата на височинни изтребители-прехващачи МиГ-31, съобщи РИА...
Стратосферата се простира от към 20 км до 60 км над повърхността на Земята. Отдолу е тропосферата, в която живеят хората, и тук въглеродният диоксид загрява и уголемява въздуха. Това изтласква долната граница на стратосферата. Но също така, когато CO2 навлиза в стратосферата, той в действителност охлажда въздуха, което я кара да се свива.
Свиващата се стратосфера е ослепителен сигнал за климатичната изключителна обстановка и въздействието на планетарния мащаб, което в този момент оказва човечеството, съгласно Хуан Аниел от университета във Виго, Оренсе в Испания и част от изследователския екип. " Шокиращо е ", сподели той. „ Това потвърждава, че бъркаме в атмосферата до 60 километра. “
Новото проучване е първото, което показва това и демонстрира, че свиването е по целия свят най-малко от 80-те години на предишния век, когато са събрани за първи път сателитни данни.
Озоновият пласт, който гълтам ултравиолетовите лъчи от слънцето, е в стратосферата, и откривателите смятаха, че загубите на озон през последните десетилетия може да са отговорни за свиването. По-малко озон значи по-малко нагряване в стратосферата. Но новите проучвания демонстрират, че повишението на СО2 стои зад непрекъснатото стесняване на стратосферата, а не равнищата на озон, които започнаха да се възвръщат, откакто през 1989 година Монреалският контракт забрани фреоните.
Изследването, оповестено в списанието Environmental Research Letters, стига до заключенията си, като употребява дребен набор от сателитни наблюдения, направени през 80-те години на предишния век в, които включват комплицираните химически взаимоотношения в атмосферата.
 Гугъл пуска 300 балона за интернет Гугъл пуска 300 балона за интернет
Корпорацията Гугъл ще изпрати триста цялостни с хелий балони в стратосферата, с чиято помощ ще се обезпечи високоскоростна интернет връзка...
„ Това може да повлияе на сателитните траектории, орбиталните времена и извличанията, разпространяването на радиовълни и в последна сметка на общото показване на системата за световно позициониране и други навигационни системи, основани в космоса “, споделиха откривателите.
Проф. Пол Уилямс от Университета в Рединг във Англия, който не е взел участие в новото проучване, сподели: „ Това изследване разкрива първите наблюдения за стесняване на стратосферата и демонстрира, че повода в действителност са нашите излъчвания на парникови газове, а не озона. "
„ Забележително е, че към момента откриваме след десетилетия проучвания “, сподели Уилямс, чиито лични проучвания демонстрират, че климатичната рецесия може да утрои количеството тежка турбуленция, преживявана от въздушните пасажери. „ Това ме кара да се чудя какви други промени нанасят нашите излъчвания върху атмосферата, които към момента не сме разкрили. “
Доминирането на човешките действия на планетата накара учените да предлагат оповестяването на нова геоложка ера: Антропоцен.
Сред препоръчаните маркери на Антропоцена са радиоактивните детайли, разпръснати при проби за нуклеарно оръжие през 50-те години на предишния век, и пилешки кости от домашни птици, с помощта на повишаването на производството на птици след Втората международна война. Други учени оферират необятно публикуваното замърсяване с пластмаса като маркер на пластична ера, следваща наименованията на бронзовата и желязната ера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР