Огромни опашки за пенсии се извиха в почти цялата страна.

...
Огромни опашки за пенсии се извиха в почти цялата страна.
Коментари Харесай

Огромни опашки за пенсии в страната, възрастни хора колабираха

Огромни опашки за пенсии се извиха в съвсем цялата страна. Стигна се и до колабиране на възрастни хора, до момента в който чакат. В Монтана още от рано сутринта десетки хора се подредиха пред пощенските клонове и банките, заяви NOVA.

 

Днес е първият ден за приемане на пенсиите, а изплащането ще продължи до 20 юли. Над два милиона пенсионери от този месец за първи път ще получат и нарастване с 12%. 

 

Причината за опашката пред Централна поща в Монтана в първия ден на погашение на пенсии е, че в селата в събота не работят пощенските офиси, а хората бързат да си получат увеличените пенсии още в първия ден на погашение. Това оповестиха от „ Български пощи “. 

 

Кметът на Монтана Златко Живков означи, че има закрити пощенски клонове и това принуждава хората от селата и от кварталите на Монтана да пътуват до града и да се струпват пред централния офис на пощата, заяви Българска телеграфна агенция. 

 

По информация на „ Български пощи “ през днешния ден в Монтана са изплатени до 14:30 ч. общо 829 броя пенсии, от които 460 на пенсионери от региона на обслужване на централна пощенска станция и 355 пенсии от регионите на други пощенски станции от региона.

 

От „ Български пощи “ показват, че на територията на Област Монтана краткотрайно са закрити пощенски станции в селата Горни Цибър и Бъзовец. Причината е трайна финансова загуба, вследствие на понижено търсене на предлаганите от „ Български пощи “ услуги. Създадена е нужната организация на популацията в тези села да се дават всички типове услуги и няма да се постанова да се пътува до Разград и Септемврийци.

 

Предприети са ограничения закриването на пощенските станции да не се отрази на качеството на предоставяните пощенските услуги, доставката на щемпел и преписка. 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР