Огромни опашки се извиха на бензиностанциите в Пловдив. Причината за

...
Огромни опашки се извиха на бензиностанциите в Пловдив. Причината за
Коментари Харесай

Като за последно! Огромни опашки се извиха на бензиностанциите в Пловдив

Огромни опашки се извиха на бензиностанциите в Пловдив. Причината за това е, че през днешния ден е последният ден, в който водачите могат да заредят гориво в автомобила си с 25 ст. отстъпка на всеки литър. Стана ясно, че новата година ще стартира без държавната отстъпка за горивото, което предизвика водачите да се запасят.  
Прочетете още
Още от през вчерашния ден на някои бензиностанциите под тепетата се образуваха опашки, само че същинската обсада от коли се е образувала през днешния ден видя кореспондент на TrafficNews .

Един от чиновниците на бензиностанции „ Инса Ойл ” в Пловдив разяснява пред наш кореспондент, че от през вчерашния ден е „ някаква лудница ”.

„ Не можем да смогнем да зареждаме колите, които безусловно се извиват на опашки. Всички се възползват за последно от отстъпката и е някакво знамение ”, описа той. На някои от по-малките бензиностанции в Пловдив пък регистрират засилен интерес още от преди седмица.

В региона също пълнеха  като за последно резервоарите до горе. На една от бензиностанциите, намиращи се сред Раковски и Стряма също се бе образувала опашка от коли, видя наш кореспондент.

Според водачи отпадането на облекчението от 25 стотинки в допълнение ще натовари бюджета им след Нова година, на фона на задоволително високите цени на горивата у нас.

Водачите се надяват след отпадането на отстъпката цените на горивата да тръгнат надолу, тъй като в този момент и дизелът и бензинът държат цени над 3 лв. за литър.

Към този миг дизелът се търгува на цени от 2,67 до 3,42 лева./л, а бензин А-98 може да се откри от 2,89 до 3,19 лева./л. Цените на суровия нефт вървят надолу, в случай че през септември един барел се е продавал за 92 $, то в този момент е 81.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР