Огромни незаконни сметища са образувани край българо-турската граница в района

...
Огромни незаконни сметища са образувани край българо-турската граница в района
Коментари Харесай

Мигрантите превръщат Странджа в сметище, тонове боклуци заливат болярските села

Огромни противозаконни сметища са формирани край българо-турската граница в региона на Болярово в резултат на засиления мигрантски напън. Предстои да бъде сигнализирана Регионалната ревизия по околната среда и водите в Стара Загора, заяви на брифинг кметът на крайграничната община Христо Христов.

Купчини с боклуци се разгръщат на огромни територии в землищата на боляровските села Крайново и Странджа. Проверява се и сигнал за бунище край село Воден.

" Това са боклуци от спални чували, облекла, обувки, бутилки, чанти и всичко, което можете да се сетите , че мигрантите носят със себе си, когато потеглят да пресичат границата ", сподели кметът на община Болярово, представен от Българска телеграфна агенция.

Местната администрация упорства Регионалната дирекция " Гранична полиция " да предприеме незабавни ограничения. В общината преди дни беше оповестено и бедствено състояние за осъществяване на незабавен ремонт на горските пътища към границата, във връзка със засиления мигрантски напън, напомни кметът. " Сега сме в бедствено състояние. Да изискат някакви пари, да създадат организация и да ги извозят ", прикани той.

Кметът акцентира, че казусът с противозаконните сметища в региона е зародил след закриване на граничното полицейско ръководство в Болярово . Писма с искане за възобновяване на структурата са изпратени до президента, министър-председателя и министъра на вътрешните работи в служебното държавно управление, и регионалния шеф на Ямбол.

" Структурата беше закрита, без да има избрани претекстове. Тази зона за отговорност от 38 км за мен си остава един разграден двор. Казвам го с отговорност и стоя зад думите си ", разяснява Христов.

Постове във фейсбук демонстрират грозната картина, която незаконните мигрантите остават след себе си. Експертът по горите Дико Патронов разгласява фотоси от изоставени биваци на мигранти в Странджа.



 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР