Огромни наводнения заляха Хонконг и южните китайски градове. В региона

...
Огромни наводнения заляха Хонконг и южните китайски градове. В региона
Коментари Харесай

И В КИТАЙ: Мащабни наводнения в Хонконг и южните градове

Огромни наводнения заляха Хонконг и южните китайски градове. В района паднаха едни от най-силните дъждове в историята. Повече от 100 души са били откарани в болница и са извършени няколко избавителни интервенции, оповестиха службите за Спешна помощ, представени от Би Би Си.

В четвъртък управляващите издадоха черно предизвестие за превалявания, надхвърлящи 70 мм на час. По-късно същата вечер Обсерваторията на Хонконг заяви за 158,1 мм превалявания на час, което е най-високата стойност от близо 140 години насам.

В петък улиците и метростанциите в Хонконг бяха под вода, а управляващите затвориха учебните заведения и работните места. Тунелът през пристанището на града, който е основен път, свързващ основния остров с полуостров Коулун беше наводнен. Дъждът провокира и свлачища в планинските региони на Хонконг, които блокираха някои автомагистрали.

Проливни дъждове заляха и южната част на Китай, като в град Шънджън, от другата страна на границата с Хонконг, бяха регистрирани най-силните дъждове от началото на записите през 1952 година Стотици полети бяха прекратени в провинция Гуандун, а локалните управляващи посъветваха жителите в ниско разположените региони да обмислят евакуация.

Днес преваляванията отслабнаха и управляващите понижиха степента на дъждовната стихия от „ черно “ на „ жълто “ предизвестие. Те обаче предизвестиха, че се чака дъждовете да продължат до събота.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР