Огромна, високотехнологична наркооранжерия за марихуана разбиха по-рано днес полицаи в

...
Огромна, високотехнологична наркооранжерия за марихуана разбиха по-рано днес полицаи в
Коментари Харесай

Оранжерия за марихуана прикрита с копачки за бийткойни, разкриха край Пазарджик

Огромна, високотехнологична наркооранжерия за марихуана разрушиха по-рано през днешния ден служители на реда в Калугерово при акция, извършена под управлението на прокуратурата. Оранжерията се обитава в стопанско помещение на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство. Тя е прикривана в хале за законен рандеман на криптовалута. В нея се отглеждали 1100 броя растения.

Според осведомени, до момента са единици обектите за произвеждане на дрога с толкоз скъпо и високотехнологично оборудане. По предварителни оценки, цената му е за над 100 000 лв., настрана откритата в оранжерията марихуана коства повече от 500 000 лв..

При гасене на пожар в индустриално помещение на компания за копаене на криптовалута чиновници на Министерство на вътрешните работи инцидентно се натъкват на движеща се стена, зад която откриват голяма оранжерия за марихуана.

След изгасяването на огъня на пожарникар му направило усещане голямото количество чували с компост наоколо до копачките за биткойни. При последвало претършуване зад подправена стена е намерено скрито стълбище до втория етаж, където била наркооранжерията.

 Снимка: Прокуратура

Арестуван е шефът на компанията наемател на пространствата. Той е с чисто престъпно досие.

Главният прокурор Иван Гешев и апелативният прокурор Тодор Деянов персонално пристигнаха на място в Калугерово, с цел да поздравят сътрудниците си и полицейските екипи за брилянтно изпълнената интервенция, при която има и арестуван.

Гешев акцентира, че това е следващият триумф в противодействието против наркопроизводството и добави, че колкото повече са разкритите закононарушения от този жанр, толкоз по-голяма сигурност ще има за децата на България.

" На първия етаж в помещението се намират устройства за копаене на по този начин наречената криптовалута. Те са били за прикритие на главната противозаконна активност на наемателя - поради събитието, че при развъждане на марихуана се употребява огромно количество електрическа енергия ", изясни апелативният прокурор Тодор Деянов.

" До 8000 лв. всеки месец е заплащала компанията, която е наела това помещение, за прилагане на ток ", осведоми шефът на полицията в Пазарджик Ивайло Тишев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР